Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 65 km

Man ingesloten vanwege niet voldoen schadevergoeding

Toegevoegd: 08-02-2023, 08.46 uur
Man ingesloten vanwege niet voldoen schadevergoeding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

RILLAND - De politie controleerde maandag op de A58 ter hoogte van Rilland een voertuig. De bestuurder moest nog een aanzienlijke schadevergoeding betalen.


Toen de agenten de man aan de kant hadden gezet, bleek dat de rechter de bestuurder had veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. De schadevergoeding was vastgesteld op ruim 6500 euro. "Aangezien de man niet had betaald, was een dwangmiddel opgelegd. Dit dwangmiddel stond op een gijzeling van 58 dagen voor de man", laat de politie weten. 

Bij de controle had hij de keus om het openstaande bedrag direct te voldoen of voor 58 dagen vastgezet worden (of korter, als de schuld tijdens de detentie werd voldaan). Aangezien de man niet kon of wilde betalen, werd hij overgebracht naar Torentijd. Na het uitzitten van de 58 dagen is de veroordeelde alsnog verplicht de schadevergoeding te voldoen. Wordt deze dan nog steeds niet voldaan, dan kan er wederom een dwangmaatregel worden opgelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (8-2-2023 om 13:09)
Drica: opsluiting, ook al noemt men t insluiting, is géén vakantie. Hoe lollig u t ook doet klinken. Net als verkrachting geen fijne seks betreft, begrijpt u wel?!
John (8-2-2023 om 10:15)
Je zou hem aan het verplicht werk kunnen zetten totdat het betaald is .Er is overal personeel te kort toch?
Drica (8-2-2023 om 09:41)
Ik vraag me af of zo een persoon op den duur een beroep kan doen op de schuldhulpverlening. Door hem steeds 58 dgn op te vangen in Overheids vakantie Accomodatie komt er toch ook geen oplossing?
Johan (8-2-2023 om 09:23)
Als deze man het geld niet heeft, dan ziet het er maar somber uit voor hem: Iedere keer 58 dagen vastzitten, aansluitend niet kunnen betalen, weer 58 dagen vastzitten enzovoort....
Cookie-instellingen beheren