Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

150 Uur taakstraf voor drietal dat leeftijdsgenoot in elkaar sloeg

Toegevoegd: 08-02-2023, 19.20 uur
150 Uur taakstraf voor drietal dat leeftijdsgenoot in elkaar sloeg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Drie jongelui, de 22-jarige M. den B. uit Yerseke, de 19-jarige L. W. uit Waarde en de 19 jarige L. R.  uit Kruiningen zijn woensdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot elk een taakstraf van 150 uur plus het gezamenlijk betalen van een schadevergoeding van iets meer dan 1200 euro.


De drie werden ervan verdacht op 4 februari vorig jaar een leeftijdsgenoot in elkaar te hebben geslagen. Ze dachten dat hij het was geweest die roddels had verspreid over een van hun vrienden. Kort na 'een korte kennismaking' werd het slachtoffer tegen de grond gewerkt en kreeg hij tegen zijn rug en hoofd schoppen en slagen.

Tegen het trio was elk een taakstraf van 180 uur geëist, met daarnaast het betalen van een schadevergoeding van in totaal 10.675 euro (4.000 euro smartengeld en 6.675 euro aan advocaatkosten).

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (10-2-2023 om 09:23)
weer een bewijs dat rechters ver van de werkelijkheid leven behalve de betaling die ik correct vind is de taakstraf voor zoiets een lachertje .iemand met drie man nog schoppen terwijl hij op de grond ligt is onacceptabel en verdiend een veel hogere straf
Jan de filatroop (9-2-2023 om 14:56)
Joost en henk, hoger beroep kan natuurlijk wel, ik praat niet goed wat er gebeurt is natuurlijk!! Maar bij hoger beroep wordt niet meet inhoudelijk gekeken naar de zaak, wat wel bekeken wordt is of de zaak juridisch goed en eerlijk is verlopen of de straf passend is? Ik weet het niet, iedereen mag daar terecht iets van vinden natuurlijk
Jan (9-2-2023 om 08:20)
Het is een ongelooflijk onrecht om een taakstraf van een paar dagen op te leggen voor en dergelijk vergrijp, meer dan de helft van de taakstraffen worden niet of niet naar tevredenheid uitgevoerd. Vroeger hadden we rechters en ging je naar de rechtbank, nu lijkt het meer op een krommer die in de raaibank uitspraken doet. Beter is met een speciaal herkenbaar hesje de groenvoorziening op orde brengen en oudere mensen helpen.
Joost (9-2-2023 om 00:00)
De tegen partij kan bij zoiets nooit in hoger beroep alleen de slacht offers.
bert kaiser (8-2-2023 om 20:34)
was vandaag zeker de dag van de taakstrafjes , zie ook het andere nieuws, van zulke straffen schrikt niemand meer , trouwens wie betaald nu de advocaat ? dan komt die man toch geld tekort ?
Arie (8-2-2023 om 19:51)
Zeer sportief, 3 tegen 1!
Cookie-instellingen beheren