Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 93 km

24-jarige man krijgt geen straf voor hebben van kogelpatronen en witwassen

Toegevoegd: 09-02-2023, 17.31 uur
24-jarige man krijgt geen straf voor hebben van kogelpatronen en witwassen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Een 24-jarige man heeft zich schuldig gemaakt aan het in bezit hebben van kogelpatronen en het witwassen van ongeveer 4.000 euro, maar krijgt hiervoor geen straf of maatregel opgelegd door de rechtbank.


Deze strafbare feiten zijn naar voren gekomen naar aanleiding van een doorzoeking van de woning van zijn ouders in een ander strafrechtelijk onderzoek. In dit onderzoek is de verdachte in 2022 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Als deze zaak tegelijkertijd met de zaak destijds was afgedaan, had de verdachte waarschijnlijk niet meer straf gekregen dan die 4 jaar, zo meldt de rechtbank van Zeeland-West-Brabant. Ook weegt de rechtbank mee dat de strafbare feiten langer dan 2 jaar geleden hebben plaatsgevonden en er sprake is van de overschrijding van de redelijke termijn, en dat die vertraging niet de schuld is van verdachte.

De officier van justitie en de verdediging hebben aan de rechtbank een afdoeningsvoorstel voorgelegd, dat erop ziet om de verdachte schuldig te verklaren zonder het opleggen van een straf of maatregel. Normaal gesproken zou een straf op zijn plaats zijn, maar gezien de eerder genoemde omstandigheden en het afdoeningsvoorstel verklaart de rechtbank de verdachte schuldig zonder oplegging van straf of maatregel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren