Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Jaar celstraf voor uithalers bij haventerrein Nieuwdorp

Toegevoegd: 09-02-2023, 17.40 uur
Jaar celstraf voor uithalers bij haventerrein Nieuwdorp
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank heeft 1 jaar gevangenisstraf opgelegd aan twee verdachten die zich onrechtmatig bevonden op een haventerrein. De veroordeelden worden verdacht van het uithalen van drugs bij Nieuwdorp.


De verdachten in deze zaak zijn in de nacht op een haventerrein gekomen door een gat te graven en onder het hek door te klimmen. Op het terrein werden verder twee sporttassen gevonden: één met gereedschappen en één met daarin vergelijkbare tassen. Uit bewijs in het dossier volgt volgens de rechtbank dat die tassen van de verdachten waren. De gevonden gereedschappen kunnen worden gebruikt om door wanden en plafonds van reefercontainers te zagen en de plafonds te openen. In de plafonds van dat soort containers worden vaak pakketten met verdovende middelen verstopt. Verder is op de telefoon van één van de verdachten gezocht naar een schip dat die dag in de haven was aangekomen.

Het staat volgens de rechtbank dan ook vast dat de verdachten op het terrein waren met een criminele intentie, namelijk om goederen uit containers te halen die per schip naar het haventerrein zijn vervoerd. Met het uithalen van drugs uit een container op een haventerrein zijn flinke geldbedragen te verdienen. Er kan van worden uitgegaan dat het uithalen steeds in opdracht van een criminele organisatie gebeurt. Het is strafbaar om je te bevinden op een besloten plaats voor distributie en opslag van goederen van een haven, luchthaven of spoorwegemplacement zonder dat je daar iets te zoeken hebt. Die mensen zijn daar namelijk vaak om ergens drugs of andere illegale goederen uit te halen. Zij worden ook wel uithalers genoemd, blijkt uit een vandaag gepubliceerd bericht op rechtspraak.nl

Een afschrikwekkende straf is daarom nodig en dat effect kan volgens de rechtbank alleen worden bereikt met een forse gevangenisstraf. Een taakstraf en een voorwaardelijke straf zijn daartoe onvoldoende volgens de rechtbank.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (10-2-2023 om 12:55)
Veels te weinig
Cookie-instellingen beheren