Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 29 km

Agent krijgt kopstoot van verkeershufter

Toegevoegd: 10-02-2023, 09.50 uur
Agent krijgt kopstoot van verkeershufter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

TERNEUZEN - Bij een snelheidscontrole donderdag bij de Buitenhaven in Terneuzen werd door de politie een personenauto aan de kant gezet. De bestuurder hield zich onder andere niet aan de maximum snelheid. 


"De man reed met 157 kilometer per uur over de Buitenhaven in Terneuzen. De maximum snelheid is daar 100 kilometer per uur", aldus de politie. Normaal gesproken zou zijn rijbewijs worden afgepakt, maar aangezien de man niet in het bezit van een rijbewijs bleek te zijn, was dat niet mogelijk. 

Niet alleen had hij moeite met het houden aan de maximum snelheid, ook werd een inhaalverbod genegeerd, en had hij een telefoon in zijn hand. De bestuurder kreeg een stopteken van de politie. Na enige aarzeling voldeed hij daar wel aan. Toen de agenten op de auto afliepen werden ze meteen op een agressieve manier aangeroepen door de 34-jarige man. Hij stapte vervolgens uit zijn auto en zwaaide wild met zijn armen. De agenten roken een alcohollucht bij de man en wilden een blaastest afnemen. De man wenste nergens aan mee te werken en schold de agenten uit. De bestuurder werd vervolgens aangehouden.

De aangehouden man werd door de agenten in de politieauto gezet. Op dat moment gaf hij één van de agenten een kopstoot. De agent deed aangifte. Bij het onderzoeken van de auto troffen de agenten een op een vuurwapen lijkend voorwerp aan. Dit werd in beslag genomen voor onderzoek. Mogelijk betrof het een airsoft-wapen.

De man uit Hoek is in verzekering gesteld en zit nog vast. "Vrijdag zal hij worden gehoord door rechercheurs. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt en zal hij bekeuringen krijgen voor alle verkeersovertredingen die hij beging", heeft de politie laten weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wat een trieste rotzooi... (10-2-2023 om 22:46)
zulke mongolide personen dienen niet vrij rond te lopen. Niet geschikt voor deze maatschappij. Opsluiten met zulke troep, en 2x daags uitlaten aan een halsbandje. Wat kunnen sommige mensen zich verkijken op wat ze zijn. Ze denken heel wat te zijn, maar zonder wapen plassen ze hun broekje vol, als ik voor hun sta. Wat een zielige vertoning weer van een blaaskaak.
Peter (10-2-2023 om 18:48)
50+ km u te hard, geen rijbewijs, inhaalverbod negeren, niet meewerken met agenten, agenten uitschelden, kopstoot uitdelen, met te veel alcohol op achter t stuur, iets dat lijkt op vuurwapen in de auto Knetter, knetter, kne-tter-gek word er bang van. Wat een gek.
Wiskerke (10-2-2023 om 18:43)
Heeft de betreffende agent die een kopstoot heeft gehad ook online aangifte moeten doen? Wat een ellende zeg! Al met al keur ik het gedrag van de verdachte natuurlijk niet goed!!
snor (10-2-2023 om 18:07)
1 pluim voor de gendarmerie,en nog meer controles.
bram goeree (10-2-2023 om 17:35)
zal mij benieuwen welke softe rechter deze idioot er weer vandoor laat komen met een taakstraf .zoals je hier vaak leest zijn heel veel mensen deze ''softe'' aanpak al een poos spuugzat .rechters word eens wakker en luister eens naar de samenleving .kom uit jullie ''ivoren toren'' want zo gaat het helemaal verkeerd
IND (10-2-2023 om 16:46)
Inderdaad @Sat softies
Cookie-instellingen beheren