Weerbericht:
Overwegend zonnig en droog, morgen enkele graden koeler
Verkeersinformatie:
Geen files

Aangehouden crossmotorrijder betreft 26-jarige uit Oost-Souburg

Toegevoegd: 12-02-2023, 15.14 uur
De bestuurder was na het ongeluk gevlucht.
De bestuurder was na het ongeluk gevlucht.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Reinoud Hiemstra

OOST-SOUBURG - De bestuurder die werd aangehouden na het ongeluk vrijdag met een crossmotor in Oost-Souburg, is een 26-jarige man uit die plaats. Dat heeft de politie kenbaar gemaakt. 


De man heeft op vrijdagavond omstreeks 21.00 uur een fietser aangereden op de Bermweg. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en raakte een middengeleider waardoor de bestuurder en crossmotor tegen een fietser aan kwamen. De fietser verloor zijn bewustzijn en bestuurder van de crossmotor vluchtte. Ondanks een zoektocht met de hulp van een politiehelikopter en de inzet van politiehonden werd hij niet gevonden.

De politie heeft de man op zaterdagavond aan kunnen houden. Hij was door het ongeval gewond geraakt en werd daarom na zijn aanhouding in het ziekenhuis opgenomen. "Hij zal op een later tijdstip verder worden verhoord", laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
camiel (12-2-2023 om 20:27)
Crossmotor hoort niet op de openbare weg. Geen kenteken, geen verzekering, dus wie draait er voor de schade op. Verder is het verboden wheelies te maken. Ook voert de crossmotor geen verlichting. Waarschijnlijk ook geen rijbewijs, dus mag zeker dan niet op de openbare weg op een crossmotor. Al met al redenen om deze crosser voor de geleden en nog te lijden schade te laten opdraaien, motor verbeurd verklaren en indien een rijbewijs dit ongeldig maken. Voor de komende 10 jaar geen rijbewijs meer, en ook niet indien hij nog moet gaan lessen geen toestemming voor rijles. Dit soort gasten zijn nu al een gevaar, dus ook voor verdere deelname aan het verkeer blijven ze gevaarlijk
vanpuffelen (12-2-2023 om 17:52)
Je zou toch verwachten dat iemand van 26 al een beetje verstand heeft , en dat de openbare weg totaal de verkeerde plek is om zulke stomme dingen te doen.
Joris (12-2-2023 om 17:13)
@Lors: Hopen op een strenge aanpak van verkeershufters doen we allemaal maar in de praktijk komt het vaak neer op een standje en een bedragje storten om de staatskas te spekken. Verkeersslachtoffers worden daardoor twee keer slachtoffer. En even aangaande het incident zelf: Het verbaasd me dat een gewonde fietser die buiten bewustzijn is geweest niet meegenomen wordt naar het ziekenhuis. Buiten bewustzijn raak je door een flinke impact op je schedel. Wordt dit verwaarloost dan kan chronische hoofdpijn of zelfs een hersenbloeding met alle gevolgen van dien het resultaat zijn. Misschien gezien het tijdstip geen personeel op de eerst hulp in Goes vanwege de kosten?
Lors (12-2-2023 om 15:22)
Laat hem flink zijn verantwoordelijkheid voelen en niet met foei ervan komen er zijn meer die met zulk rijgedrag tonen.iemand kan levenslang letsel overhouden door zo.n dom iemand dan vind ik spijt geen excuus als het te laat is voor iemand die zijn of haar leven overhoop ligt door kansloze figuur.flinke is op zijn plaats.
Cookie-instellingen beheren