Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Digitale borden in strijd tegen hardrijders Kamperland

Toegevoegd: 15-02-2023, 09.03 uur
Digitale borden in strijd tegen hardrijders Kamperland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - In de hoop de overlast van hardrijders tegen te gaan, zijn in Kamperland dinsdag twee zogeheten snelheidsinformatiesystemen geplaatst. De borden geven de actuele snelheid van de passanten aan, in de hoop hen meer bewust te maken van hun snelheid en de geldende limiet.


Over de verkeerssituatie op zowel de Oosthavendijk als de Westhavendijk werd afgelopen november een bijeenkomst gehouden. “Snelheid van gemotoriseerd verkeer bleek een belangrijke oorzaak van ervaren overlast en gevoel van onveiligheid. Op deze avond werd onder meer aangegeven dat de borden van het digitale snelheidsinformatiesysteem helpen om de snelheid omlaag te brengen. Om te proberen deze overlast te verlichten hebben wij nu al twee extra snelheidsinformatiesystemen aangeschaft”, zo legt de gemeente Noord-Beveland uit.

De informatiesystemen zijn dinsdag geplaatst. Wethouder Van der Maas heeft ze vervolgens officieel in werking laten treden. “Dit is een eerste stap om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zodra we meer gegevens hebben over andere maatregelen zullen we de bewoners van de Oost- en Westhavendijk en andere belanghebbenden zoals agrariërs uit de omgeving uitnodigen voor een nieuwe bijeenkomst waarin de uitgewerkte varianten om de verkeersveiligheid te verbeteren centraal zullen staan”, aldus de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bord (15-2-2023 om 12:26)
Wellicht staat de maximale toegestane snelheid op de wegen die je noemt te laag afgesteld Arnold, of zijn de borden op de verkeerde manier ingezet.
Arnold (15-2-2023 om 10:50)
Leuk hoor die digitale borden. Haalt echter weinig uit. Op de Oude dijk Kortgene staat er ook een, maar ik wordt daar nog steeds stevig ingehaald door frustraatjes als ik zelf 80 rijd. Op de Deltaweg idem. Zeker het stukje 4-baans ter hoogte van Kortgene wordt erg hard gereden. (Zei iemand laatst niet dat de hele Deltaweg 4-baans moest worden?) Chauffeurs die net even boven de snelheid zitten, laten misschien hun snelheid een beetje zakken, maar de notoire hardrijder stoort zich er niet aan. Maar ja, met het plaatsen van die borden kan de overheid weer afvinken dat ze toch echt maatregelen nemen. Zelfs de wethouder stelt ze met veel vertoon in werking, maar of die maatregelen ook zinvol zijn schijnt 'm niet te boeien.
Cookie-instellingen beheren