Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
108 files van totaal 440 km

Sloopwerkzaamheden in woning na schoorsteenbrand Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 17-02-2023, 10.25 uur
De brandweer moest in de woning sloopwerkzaamheden uitvoeren om de brand onder controle te brengen.
De brandweer moest in de woning sloopwerkzaamheden uitvoeren om de brand onder controle te brengen.
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Eugène Harthoorn

BURGH-HAAMSTEDE – De brandweerlieden van Burgh-Haamstede hebben donderdagavond sloopwerkzaamheden verricht bij het bestrijden van een schoorsteenbrand aan de Hogeweg in het dorp.


De brand werd omstreeks 23.00 uur opgemerkt bij een woning aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede. Samen met een hoogwerker van Zierikzee kwamen de brandweerlieden met spoed ter plaatse. Ter plaatse bleek dat de brand woedde in een schoorsteen.

De brandweerlieden hebben de schoorsteenpijp geveegd. Dit had niet het gewenste resultaat en heeft de brandweer diverse sloopwerkzaamheden in de woning uit moeten voeren. Hierdoor kon de brand uiteindelijk onder controle gebracht worden. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Norbert (17-2-2023 om 16:27)
Dat kun je wel zeggen Johan maar dat maakt het niet meteen waar, en het maakt voor omwonenden zeker wel uit. In de hele wereld zijn mensen jaloers op schoon en veilig je huis warm houden, of dat nou op gas (veiliger) is of een nieuwe technologie. Lekker niks van aan trekken is vast goed voor de sfeer in de buurt. Vergis je er niet in dat zeker de helft van de mensen niet op zo'n stoker zit te wachten. In een woonwijk hoort dit niet voor de dagelijkse verwarming. Wanneer je je schoorsteen niet goed onderhoudt vergoedt de verzekering niet zomaar. Dus niet jij met mogelijk schade aan je dak wordt dan eerst betaald maar de gemeente. Koppig doorgaan met dat brandgevaar, net vuurwerk. Het is in de winter elke week raak. Streng handhaven.
Johan (17-2-2023 om 15:43)
Niet zeuren Norbert: De hele wereld stookt hout. Vette pech dat jij er niet van houdt.
Norbert Domburg (17-2-2023 om 12:45)
In de bebouwde kom kun je gewoon met gas stoken ook al is dat duurder. Je hebt niet het recht om hiermee je buren in gevaar te brengen en de maatschappij hiermee op kosten te jagen. Dat hout wordt duur verstookt!
Cookie-instellingen beheren