Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Politiehonden ingezet bij inbraak Vlissingen-Oost

Toegevoegd: 18-02-2023, 09.39 uur - Update: 18-02-2023, 17.48 uur
Met behulp van politiehonden konden de verdachten worden aangehouden.
Met behulp van politiehonden konden de verdachten worden aangehouden.
© Foto: Jeugdagenten Walcheren
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWDORP - De politie heeft zaterdagnacht twee personen aangehouden voor het inbreken op een bedrijventerrein op havengebied Vlissingen-Oost in Nieuwdorp. De politie zette honden in bij de aanhouding.


De jeugdagenten van Walcheren kregen kort na middernacht de melding van een inbraak op Vlissingen-Oost. Na een onderzoek door de agenten werd niemand meer aangetroffen. Enige tijd later zag een beveiliger van het terrein op bewakingsbeelden twee personen rennen over het terrein. Hierop zijn meerdere politie-eenheden van politie basisteams Oosterscheldebekken en Walcheren ter plaatse gekomen.

Rond 01.00 uur konden de politieagenten een eerste verdachte, een 46-jarige man uit Albanië, aanhouden. Kort daarna trof diensthond Robin de tweede verdachte, een 40-jarige man uit Albanië, aan. Beide mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de 40-jarige verdachte internationaal gesignaleerd stond en niet in Europa mocht komen.

Politiemensen van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) gaan met de zaak van de 40-jarige verdachte aan de slag. Het verdere onderzoek loopt ook nog. De twee mannen bleken namelijk een gat in een hekwerk te hebben gemaakt. Het is nog onbekend wat ze op het terrein wilden doen, zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maria (20-2-2023 om 08:40)
Zowel de politie als de beveiliging uitstekend gehandeld. Goede samenwerking. Chapeau!
René (18-2-2023 om 11:21)
wat zijn "jeugdagenten" ????
Henk (18-2-2023 om 09:56)
Uithalers
Cookie-instellingen beheren