Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie houdt meerdere personen aan in Hulst voor onder andere belediging

Toegevoegd: 19-02-2023, 13.11 uur
Politie houdt meerdere personen aan in Hulst voor onder andere belediging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

HULST  - Politiemensen hebben zondagnacht in Hulst een aantal opstootjes gesust en drie mensen aangehouden. Eén van hen is aangehouden voor mishandeling en vernieling de andere twee voor belediging.


Rond 00.30 uur spraken de dienders in de Overdamstraat een 22-jarige man uit Terneuzen aan op zijn gedrag.  Ze vertelden hem en zijn twee vrienden dat ze de binnenstad moesten verlaten.  De man reageerde hierop door, zo meldt de politie, een soort schijn-vecht-beweging richting één van de politiemensen te maken. Daarna liep het drietal weg in de richting van het ’s-Gravenhofplein. Tijdens het weglopen vond de man het nodig om de politiemensen uit te schelden. Daarop is hij aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie.

Rond 03.15 uur moesten de politiemensen naar een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid op de Grote Markt. Daar zou een 21-jarige vrouw uit Koewacht zijn mishandeld door een man die nog in de horecagelegenheid zat. De man zou bovendien een ruit van de horecagelegenheid hebben ingeslagen. 
Op het terras van de horecagelegenheid waren veel mensen aanwezig. Daarom besloten de politiemensen een linie te vormen en het terras leeg te maken, om zo werkruimte voor zichzelf te creëren. Dat ging volgens de politie niet zonder slag of stoot. Een 29-jarige vrouw uit Axel wilde niet luisteren naar de opdracht van de agenten om weg te gaan. Ze bleef proberen de horecagelegenheid te bereiken. Ze schold daarbij agenten uit en maakte slaande bewegingen. Nadat ze meerdere keren te horen had gekregen dat ze weg moest gaan en dit niet deed, is ze aangehouden.

De verdachte van de mishandeling / vernieling kon uiteindelijk ook worden aangehouden en afgevoerd. Het gaat om een 32-jarige man uit Stekene. In Torentijd bleek dat hij behoorlijk onder invloed van alcohol was (760 ug/l). De vrouw die hij zou hebben geslagen is ter plaatse door ambulancepersoneel verzorgd. De drie verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden vandaag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (20-2-2023 om 11:15)
Afgezien van die mishandeling dus niets ernstigs. Alleen maar wat dronkenmansgeklier wat je kunt verwachten met carnaval.
Michel (19-2-2023 om 16:02)
De alcohol heeft bij deze aso´s de hersenen (als die aanwezig zijn) al behoorlijk aangetast. Opsluiten die handel.
Tuinman (19-2-2023 om 15:45)
Laat die aso's nou eens een paar weken zitten en daarna eens een weekje bij de commando's mee laten lopen. Kijken of ze dan een groot smoel op durven zetten. De helden. Bah.
Cookie-instellingen beheren