Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Meerdere brandweereenheden ingezet voor schoorsteenbrand Wissenkerke

Toegevoegd: 22-02-2023, 13.45 uur
Brandweer Goes en Kamperland kwamen ter plaatse.
Brandweer Goes en Kamperland kwamen ter plaatse.
© Foto: Brandweer Kamperland
Door: Eugène Harthoorn

WISSENKERKE – De brandweerlieden van Kamperland en Goes hebben dinsdagavond gezamenlijk een woning gecontroleerd in Wissenkerke na een melding van een schoorsteenbrand.


De melding van de schoorsteenbrand kwam gisterenavond omstreeks 23.15 uur binnen bij de alarmcentrale. De centralist stuurde direct de tankautospuit van brandweer Kamperland en een ladderwagen van Goes naar de woning aan de Dorpsweg in Wissenkerke. Volgens de melder waren er vonken uit de schoorsteen gekomen nadat de bus van een pelletkachel erg heet was geworden.

Ter plaatse bleek dat er geen vonken meer te zien waren. De brandweer heeft gezamenlijk de schoorsteen en de omkapseling gecontroleerd met een warmtebeeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pietje (24-2-2023 om 12:56)
de Linkse oplossing, om van een schone brandstof ( lees verwarming ) af te komen , begint z'n vruchten af te werpen...... met groet
Norbert (23-2-2023 om 14:02)
Emergo er zitten veel rotte appels tussen en dat weten ze zelf ook. Het is maar waar je aanstoot aan neemt. En dit is nog maar een pelletkachel die zijn relatief schoon en veilig. Voor elke scheet een vergunning analyse en stikstofberekening maar geen probleem hoor dat doe het zelven met vuur. Geen toezicht niks. Leuk als het jouw hobby is voor de nostalgie maar niet voor een ander je hebt met permanente overlast niks om op te staan. Woon je veraf en heb je geen gas of krachtstroom oké dan. Anders is het wijsheid niet aan te beginnen in deze tijd en nee Tata Steel is ook niet fraai maar daar wonen we niet naast. Stel je voor, buren gaan elke dag vis roken in de tuin of slaan gasflessen op in hun woning dan staat iedereen voor de deur hoor.
Emergo (23-2-2023 om 10:46)
"levensgevaarlijk gehobby", "iedere gek", mogen we aannemen dat u alle wijsheid in pacht hebt inzake stoken ?
Norbert (22-2-2023 om 19:45)
Preventief schoorsteen afsluiten en laat ze maar op cursus gaan. Moet eens afgelopen zijn met dat levensgevaarlijke gehobby met vuur. Iedere gek kan maar wat aanrommelen. Niet normaal meer de brandweer rijdt zo om de dag uit hiervoor. Dit hoort niet in een woonwijk dan heb ik het nog niet eens over de giftige stank die er vaak vanaf komt want stoken kunnen ze ook niet. Gezelligheid zonder grenzen.
Cookie-instellingen beheren