Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mishandeling met dood tot gevolg: 100 uur taakstraf

Toegevoegd: 22-02-2023, 16.58 uur
Mishandeling met dood tot gevolg: 100 uur taakstraf
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De 39-jarige B. S. uit Goes is door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur. Hij werd schuldig bevonden aan mishandeling met de dood als gevolg.


Tegen hem werd twee weken geleden een taakstraf van 120 uur was geëist is. De Goesenaar gaf eind november 2020 een medebezoeker van een apotheek in Goes een duw. De man, een 74-jarige inwoner van Goes, kwam daardoor te vallen en brak zijn heup. Het slachtoffer kwam kort na de operatie vanwege complicaties te overlijden.

S. werd schuldig bevonden aan mishandeling met de dood als gevolg. De rechtbank ziet een verband tussen de duw en het uiteindelijke overlijden. Aanleiding van de duw waren twee klappen die de Goesenaar aan een jongetje uitdeelde. Die was vervelend bezig, zorgde voor overlast en botste tegen het latere slachtoffer. Het slachtoffer was het gedrag kennelijk beu.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Norbert (23-2-2023 om 14:29)
Kind of oude man, kunnen allebei ondragelijk pijn hebben, kind kan brandwonden hebben, weet je niet. In een opwelling gehandeld, immers je gaat ervan uit dat iemand niet al te broos is als ie een jongetje kan meppen, dat verdient geen begrip. Eerlijke straf en niet altijd hand boven oude mensen houden, die moeten juist een voorbeeldfunctie uitstralen, althans zo praten ze in mijn omgeving altijd.
Vlissinger (23-2-2023 om 12:43)
Eerlijke straf, het was immers zelf verdediging, de oude man begon met slaan.
bram goeree (23-2-2023 om 12:23)
het begint met het opvoeden van kinderen en dat ontbreekt er tegenwoordig nog al eens aan .de prins en prinsesjes moet tegenwoordig maar alles mogen .oke dat die man dit kind misschien geen tik had mogen geven maar dan nog vind ik de reactie van de vader zwaar overdreven ,zegt misschien genoeg over de opvoeding .voeger werden deze snotapen gecorrigeerd door de ouders maar blijkbaar tegenwoordig dus niet meer .en of de gevolgen van die duw het overlijden van deze man tot gevolg had is de vraag ,maar wanneer deze man niet geduwd was en dus niet gevallen was hij ook niet naar het ziekenhuis gemoeten .dus is het overlijden een gevolg van de duw en daarom vind ik deze straf belachelijk laag
Sonja (23-2-2023 om 11:31)
SCHANDELIJK, DIT IS NEDERLAND, GEEN WONDER DAT HET HIER FOUT GAAT !
Emergo (23-2-2023 om 10:44)
Iedereen heeft een mening van "viespeuken"?? tot "Nederland gaat naar de kloten". Het onderbuikgevoel spreekt hier vaak een grotere rol dan de feiten zelf.
Ik (23-2-2023 om 09:22)
Niemand staat zomaar in de apotheek. Die man waar dat kind tegen botste had misschien veel pijn. Hou je kind bij je, die ouder is gewoon fout. Dat die man het kind een mep verkocht gebeurt niet voor niets. Als hij gezegd had dat ze het kind bij haar moest houden had die man waarschijnlijk ook een grote mond gekregen of erger.
Cookie-instellingen beheren