Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuidoosten meer bewolking en kans op lichte regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

200 Uur taakstraf voor ex-docent voor afdwingen van seksuele beelden

Toegevoegd: 24-02-2023, 14.55 uur
200 Uur taakstraf voor ex-docent voor afdwingen van seksuele beelden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 66-jarige M. S. uit Kruiningen een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden met een proeftijd van drie jaar opgelegd. Hij dwong zijn pupillen tot maken van seksueel getinte beelden.


Naast zijn taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf moet hij zich laten behandelen en mag hij niet meer fungeren als docent, begeleider of mentor. Ook moet hij in totaal 2500 euro smartengeld betalen.Tegen de inmiddels ex docent/mentor van het Scalda college in Middelburg was een taakstraf van 240 uur plus eveneens een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist.

S. werd ervan verdacht in de periode april 2016 tot en met 29 januari 2019 als docent/mentor van twee minderjarige meisjes te hebben gedwongen tot het maken van pornografische getinte films en foto's en handelingen met hun eigen lichaam. Als de meisjes niet deden wat hij eiste, dan zou hij de begeleiding stoppen en zouden zij geen goede beoordeling, cijferlijsten en schoolpapieren krijgen of in het ergste geval stoppen met hun opleiding. Volgens de man waren die films en foto's goed voor hun persoonlijke ontwikkeling, maar mochten ze er met niemand over praten. Ook moesten de meisjes een 'contract' tekenen waarin ze hem als hun mentor/begeleider aanstelden. De meisjes hadden in meer of mindere mate faalangst en met de 'therapie' die hij hen aanbood kon onder andere hun intimiteitsfase worden gerepareerd.

 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (25-2-2023 om 13:49)
@ Gaatjeniksaan die man die iemand had geduwd met dood als gevolg dat ging om zelf verdediging, de man die was overleden begon eerst zelf met slaan.
Gaatjeniksaan (25-2-2023 om 08:42)
Goed dat dit wordt aangepakt, maar nu de logische kant. Dit levert 200 uur op en iemand duwen met dood als gevolg 100 uur. Kan iemand dit uitleggen in dit rare rechtsysteem van dit vage landje?
Marretje (24-2-2023 om 22:58)
En weer een taak strafje, waar gaat dit naar toe, wat een zielige recht staat in dit Nederland, en wat krijgen de slachtoffers?
Ewa (24-2-2023 om 19:59)
@emergo dat zou dan verkeerd uitpakken voor hem komt ernog 500 a 1000u erbij als het niet langer is enfin hopelijk gaat hij boeten voor zijn wangedrag laat dat duidelijk zijn! Dit soort viespeuken hey.
Emergo (24-2-2023 om 19:04)
@Ewa Dan had kje hem misschien wel gezelschap kunnen houden.
Ewa (24-2-2023 om 16:17)
Deze Pippi de clown mag blij zijn dat het niet onze kleine was had anders 1000uur nodig gehad om van de tikken bij te kunnen komen
Cookie-instellingen beheren