Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

A58 afgesloten na ongeval met meerdere voertuigen bij Waarde

Toegevoegd: 24-02-2023, 17.45 uur
Door: Roland de Jong & Eugène Harthoorn

WAARDE - De A58 richting Bergen op Zoom is momenteel tussen Yerseke en Rilland afgesloten vanwege een ongeval met meerdere voertuigen op de A58 ter hoogte van Waarde. Voor het ongeluk zijn diverse hulpdiensten opgeroepen. De politie heeft meerdere personen aangehouden.


Het ongeval gebeurde omstreeks 17.15 uur op de rijbaan richting Bergen op Zoom. Direct werd de brandweer opgeroepen om de eveneens gealarmeerde ambulancemedewerkers te assisteren. Enkele minuten na de melding werd ook de bemanning van de Amsterdamse traumahelikopter Lifeliner 1 gevraagd op te stijgen. De komst van de helikopter werd net voor Leiden geannuleerd.

Ter plaatse bleek dat er drie personenauto's en een bestelbus op elkaar waren gereden. De brandweer heeft één van de betrokkenen bevrijd uit het voertuig. Meerdere personen zijn door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Door de klap is één van de voertuigen tegen het verkeer ingedraaid en het bestelbusje is tegen de vangrail tot stilstand gekomen. De politie heeft ter plaatse meerdere personen aangehouden. Waarvoor zij zijn aangehouden, kon de woordvoerder van de politie nog niet zeggen. Meerdere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Op de A58 was het, afgaande op de verkeersinformatie van de ANWB en Rijkswaterstaat, ten tijde van het ongeluk erg druk. Na een eerder ongeval met twee vrachtwagens vonden nog opruimwerkzaamheden plaats. Hierdoor stond nog altijd een file van een kilometer of 7. Het verkeer moest rekening houden met 30-40 minuten extra reistijd. Volgens Rijkswaterstaat is de snelweg inmiddels dicht tussen de afslagen Yerseke (33) en Rilland (31).​


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (25-2-2023 om 18:46)
Kan je zien dat er al gereageerd wordt voor er werkelijk duidelijk is wat er loos was. 6 pers, in een bestelbus. Rijden om de file heen op de pechstrook, stuurt in de berm en neemt 3 personenauto's mee. Lekkere bestuurder, nu bekend, 22 jarige Hagenees!?
a3 (25-2-2023 om 15:08)
jacob, goed lezen is ook een vak!!!! niet voor idereen weggelegd!!
S (25-2-2023 om 10:22)
Waarschijnlijk moet eerst precies duidelijk zijn hoe het ongeluk gebeurd is en moeten de auto's daarom blijven staan. Heel vervelend als je in de file staat, maar nog veel vervelender voor de mensen, die hierbij betrokken zijn (buiten hun schuld)
jacob (25-2-2023 om 09:49)
A3 en freek file jullie zijn de experts meld je aan als HVer dan doe je daadwerkelijk iets anders dan commentaar leveren. Natuurlijk even vegen en de weg is weer vrij. Zo simpel is het toch? domme reaktie. Als je een baan vrij geeft dan rijden sommige idioten en aso rijders gewoon de veters uit de schoenen van de Hv ers die er bezig zijn. Ik spreek uit ervaring.
Lentezon (25-2-2023 om 01:33)
Resultaat van hufterig rijgedrag(wat helaas iedere dag plaatsvindt) op de A58!!
a3 (24-2-2023 om 21:35)
Ik ben het helemaal met freek file eens. bekijk de beelden, 9 van de 10 staan niets te doen , met hun handen in de zakken. begin dan op zijn minst met de brokstuken op te ruimen/vegen, doe je nog wat nutigs. hadden binnen 1 uur makkelijk de linkerbaan vrij kunnen geven, als iedereen samen werkt. maar dat gebeurd hier verre van dat!!
Cookie-instellingen beheren