Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Zes arrestaties na ongeval op A58 bij Waarde

Toegevoegd: 25-02-2023, 09.45 uur
Bij het ongeval raakten twee personen gewond.
Bij het ongeval raakten twee personen gewond.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Roland de Jong

WAARDE - Na het ongeluk gisterenmiddag op de A58 bij Waarde heeft de politie zes personen aangehouden. Dat heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.


Volgens de politie reed een bestelbus met zes inzittenden rond 17.20 uur over de A58 in de richting van Bergen op Zoom. Op dat moment was het erg druk vanwege de nasleep van een eerder ongeluk met twee vrachtwagens. "Volgens getuigen reed het voertuig met hoge snelheid over de vluchtstrook om de file voorbij te rijden. Bij het passeren van een vrachtwagen kwam de bestelbus met de wielen in de berm. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en schoot via de rijbaan tegen de vangrail aan. De bestelbus raakte vervolgens drie personenauto’s", aldus de politie.

Een automobilist van één van de personenauto's en een inzittende van de bestelbus zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Twee bestuurders van de andere personenauto’s zijn ter plekke door ambulancemensen na gekeken. Zoals gezegd stond toen het ongeval gebeurde op de A58 al een flinke file. Het tweede ongeluk zorgde voor nog meer verkeershinder. Uiteindelijk werd de snelweg volledig afgesloten tussen de afslagen Yerseke (33) en Rilland (31).​

Omdat het nog niet duidelijk is wie de bestuurder is geweest van de bestelbus, zijn volgens de politie alle zes de inzittenden aangehouden. "Zij worden verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval", zo legt een politiewoordvoerder uit. Agenten hebben getuigenverklaringen opgenomen. De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van het incident.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Melulski (25-2-2023 om 14:07)
Wat een achterlijke zo rijden er veel waar het net goed gaat. Mag hopen dat deze fikse straf krijg en flinke boete. Dankzij zulke zijn andere bij betrokken en in de kreukels. Wat heeft haast voor zin? Domme actie behoorlijk en zeker als je zo 'n instelling heb.
fietser (25-2-2023 om 10:44)
Haastige spoed, dan maar ff de baas bellen dat je in de file staat, nu kwam niemand op het werk. Domme actie. Schade en gewonden en een fikse boete.
Cookie-instellingen beheren