Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie stopt illegaal pokertoernooi in Vlissingen, twee aanhoudingen

Toegevoegd: 27-02-2023, 16.29 uur
Politie stopt illegaal pokertoernooi in Vlissingen, twee aanhoudingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – De politie heeft maandagnacht in Vlissingen een illegaal pokertoernooi gestopt. De politie hield twee personen ter zake de Wet op de Kansspelen aan.


De politie viel afgelopen nacht, na binnengekomen informatie, binnen in een woning aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen. Daar werd op dat de moment een pokertoernooi gehouden. Volgens de tipgever gebeurde dit meerdere keren per week tijdens de nachtelijke uren. Daar werden zogenaamde cashgames georganiseerd. Cashgames is een variant van poker waarbij de fiches geen punten maar geld waard zijn , legt de politie uit. Bedrijfsmatig poker spelen om geld mag in Nederland op grond van de Wet op de Kansspelen alleen in een Holland Casino.

Op het moment van de inval waren 11 personen in het pand aaanwezig. Er stond een pokertafel met daarop kaarten en fiches ( van diverse waardes). Hierop heeft de politie geconcludeerd dat er op het moment van binnentreden een spel gespeeld werd. De bewoner (26) en de vermeende organisator (41) zijn aangehouden. De politie heeft 4000 euro aan contant geld in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (28-2-2023 om 08:03)
Het lijkt wel of de meesten hier tegen het feit zijn dat dit verboden is en niet eens weten waarom? Officieel mag je maar €560,- belastingvrij in huis hebben liggen. Daarnaast kan die gezelligheid bij dit soort illegale kansspelen zo omslaan in geweld. En zeker als er gokverslaving bij komt kijken. Je bent trouwens sowieso een idioot als je dit soort spelletjes in een gehorige woning gaat spelen. Dan ben je gewoon een egoistischr aso die schijt heeft aan z'n buren. Tokkie grhalte. Prima tipgever dus en goed opgetreden door de politie.
Politiestaat (28-2-2023 om 08:03)
Horen, zien en zwijgen.
mosselman (28-2-2023 om 04:55)
foei.. alleen de overheid mag verdienen over de rug van deze gokverslaafden...
Kees (27-2-2023 om 23:42)
Goed opgepakt. Complimenten.
Banker Bilo (27-2-2023 om 23:05)
@wtf idd, je mag niks meer. De ‘overheid’ wil alles weten, wat ze niet weten is schijnbaar illegaal. Alleen overheid mag stelen, en duld geen concurrentie. En wie praat, die gaat.
Jac (27-2-2023 om 22:27)
Tja.... als de overheid niet in jouw winst en verlies(das dan toch winst voor de staat) kan meedelen verbieden ze het gewoon.
Cookie-instellingen beheren