Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Politie stopt illegaal pokertoernooi in Vlissingen, twee aanhoudingen

Toegevoegd: 27-02-2023, 16.29 uur
Politie stopt illegaal pokertoernooi in Vlissingen, twee aanhoudingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – De politie heeft maandagnacht in Vlissingen een illegaal pokertoernooi gestopt. De politie hield twee personen ter zake de Wet op de Kansspelen aan.


De politie viel afgelopen nacht, na binnengekomen informatie, binnen in een woning aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen. Daar werd op dat de moment een pokertoernooi gehouden. Volgens de tipgever gebeurde dit meerdere keren per week tijdens de nachtelijke uren. Daar werden zogenaamde cashgames georganiseerd. Cashgames is een variant van poker waarbij de fiches geen punten maar geld waard zijn , legt de politie uit. Bedrijfsmatig poker spelen om geld mag in Nederland op grond van de Wet op de Kansspelen alleen in een Holland Casino.

Op het moment van de inval waren 11 personen in het pand aaanwezig. Er stond een pokertafel met daarop kaarten en fiches ( van diverse waardes). Hierop heeft de politie geconcludeerd dat er op het moment van binnentreden een spel gespeeld werd. De bewoner (26) en de vermeende organisator (41) zijn aangehouden. De politie heeft 4000 euro aan contant geld in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (2-3-2023 om 08:34)
Ik kan me voorstellen dat er ook vriendengroepen oid zijn die spelen voor de rampen die er nu zijn en een deel vd winst beloven over te maken naar giro 555 men verzint van alles om geld bij mekaar te harken. Ik kan me voorstellen dat de tipgever een boze verliezer is of een boze partner die het huishoudgeld steeds sneller ziet verdwijnen en dan niet aan boodschappen.
Nina (28-2-2023 om 12:52)
Wat is dit nou willen ze de burger nu echt alles afpakken? Laat die mensen lekker pokeren pff mij opa en oma deden ook heel veel kaartspellen voor geld met hun vrienden moeten die nu ook richting torentijd? Verspilde politie energie en de rechters staan al zwaar onder druk en dreigen met staken hoe zou dat nu komen,? Dat komt omdat tegenwoordig op ieder slakje zout gelegd word en men echt werkelijk helemaal niks meer mag
Tja (28-2-2023 om 12:42)
@Emergo klopt alleen wel maal de aantal volwassen personen is .. hoger dan aantal pers alleen zoals @Rico aangeeft non concurentie
Rico B (28-2-2023 om 11:46)
Komen de dieven van de meest corrupte organisatie je ook nog even beroven van je pokercentjes... Tja regering duldt geen concurrentie.
Emergo (28-2-2023 om 10:27)
@Vlissinger Er staat geen limiet op het bedrag wat je contant thuis mag hebben. Alleen wordt je het bedrag dat op 31 demember hoger is dan €560,- belast.
goesenaar (28-2-2023 om 10:20)
pokeren waar fiches geen punten maar geld waard zijn.is een pracht spel je verliest of je wint waar ik zelf kom zijn allemaal bekende van elkaar. een tafel van 9 de winnaar gaat naar huis met een X bedrag aan euros, en nog leuker nooit geen problemen mee gemaakt. had je niet verwacht he vlisinger!! je kijkt te veel naar je tv denk ik
Cookie-instellingen beheren