Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meerdere bekeuringen uitgedeeld in Kapelle voor rijden zonder gordel

Toegevoegd: 01-03-2023, 20.01 uur
Meerdere bekeuringen uitgedeeld in Kapelle voor rijden zonder gordel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE – De wijkagenten van Kapelle hebben woensdag meerdere personen bekeurd voor uiteenlopende zaken. Zo hadden een bestuurder en zijn kind geen gordel aan in een auto.


De agenten hielden woensdagmorgen een controle langs het Spoorpad in Kapelle. De focus lag op de maximale constructiesnelheid van bromfietsers. Hierbij werden enkele tientallen bestuurders gecontroleerd waarvan er bij vier bromfietsers een overtreding werd waargenomen. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/uur waar 45 km/uur is toegestaan, meldden de agenten. Alle vier de bestuurders hebben een bekeuring gekregen. Daarnaast hebben drie voertuigen een WOK (Wachten Op Keuren) status gekregen.

In de loop van de dag hebben de agenten vier bestuurders bekeurd voor het fietsen met een mobiele telefoon in de hand. Daarnaast zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel. Zowel de bestuurder als een kind op de achterbank droegen geen gordel. De bestuurder van een personenauto die zonder uitlaat reed, is ook door de dienders op de bon geslingerd. Een bromfietser zonder helm werd ook aan de kant van de weg gezet en geverbaliseerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michiel (3-3-2023 om 17:14)
@scheldewater: een flitsmeter, wat doet zo'n apparaat? Meteen hoe intens een flits is? Een bliksemflits dan of?
Ineke (3-3-2023 om 12:53)
Ook eens controleren op automobilisten die altijd hun mistlampen aan hebben staan.
A.J. van Liere (2-3-2023 om 21:23)
Snelheidscontrole koppelen aan de matrixborden is een kei goed idee. Er wordt extra gas gegeven om te zien hoe snel ze zijn. Ook de hardrijdende brommers op de fietspaden is niet fijn. We zien hier zelden controle en als jullie dat dan doen ga dan niet zo staan dat je van een mijl afstand te zien zijn.
AntiGSM (2-3-2023 om 13:59)
Waar blijven controles op niet richting aangeven???? Is meer uitzondering dan gewoonte aan het worden! Ook politie geeft vaak niet het goede voorbeeld, vooral in Terneuzen door een paar vrouwelijke jonge agenten.
Henk (2-3-2023 om 11:48)
+1 Scheldewater. Met zo'n lijst aan bekeuringen zetten we ons eigenlijk gewoon voor l*l. Het lijkt tijd voor veel hogere boete's. Nu wordt er altijd nog om (de politie) gelachen.
Scheldewater (2-3-2023 om 08:39)
Goed werk mannen en misschien ook wel dames. De tijd van waarschuwen is over. Pappen en nat houden zet geen zoden aan de dijk. Wat mij betreft zo elke dag actief in de dorpskernen en kijk dan gelijk ook even naar het parkeren, bij voorbeeld op trottoirs, in een verbodszone en/of bij bushaltes. Misschien een optie om de snelheids(matrix)borden die nu op de Zandweg en Biezelingsestraat hangen te koppelen aan een flitsmeter. Zal goud geld opleveren.
Cookie-instellingen beheren