Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

22 Bestuurders bekeurd bij Kapelle voor telefoongebruik achter het stuur

Toegevoegd: 03-03-2023, 17.02 uur
22 Bestuurders bekeurd bij Kapelle voor telefoongebruik achter het stuur
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE – Op de A58 bij Kapelle zijn een twintigtal personen betrapt op het rijden met een mobiele telefoon in de hand. De controles werden gehouden met een zogenoemde MONO-camera.


De politie zette op 28 februari jongsleden meerdere van deze camera’s neer binnen de regio Zeeland-West-Brabant. Eén van deze camera’s stond aan de A58 bij Kapelle. Met behulp van deze actie konden er 22 personen worden betrapt op het besturen van een auto met een telefoon in de hand. Alle 22 personen zullen op een later moment de bekeuring ter waarde van 380 euro op de mat krijgen.

De komende periode zullen geregeld van deze acties gehouden worden, zo laat de politie weten. Daarbij zal de MONO-camera ook worden ingezet. Het doel is om een bewustwording te creëren onder de bestuurders van de gevaren die het telefoongebruik achter het stuur met zich meebrengt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (3-3-2023 om 23:50)
Juist op de snelweg is op je telefoon kijken nog het minst gevaarlijk. Daar rijdt iedereen dezelfde kant op zonder kruispunten, en zonder voetgangers en fietsers. Zet de adaptieve cruise control aan en het systeem waarmee je auto tussen de lijnen blijft rijden en je kunt je auto minutenlang zelf zijn plan laten trekken zonder dat je ook maar iets hoeft te doen. Als je zo met 100 km/uur voortsukkelt voelt het in ieder geval niet gevaarlijk om even je telefoon te pakken.
JFK (3-3-2023 om 22:58)
380 euro? Maak er 1500 euro van en een maand rijontzegging. Volgende keer 3 maanden cel.
Popeye (3-3-2023 om 22:20)
Bewust mobielen .. nóg kwalijker dan onbewust beschonken wat mij betreft - net zoiets als t verschil tussen moord en doodslag. Inpeperen die hap!
Popeye (3-3-2023 om 19:43)
Volkomen gestoord! Totaal geen besef van gevaar. Zie waar al t 'pamperen' toe leidt. Zelf altijd op rubbertegels kunnen vallen maar een ander zonder stuiteren doodrijden.
vanpuffelen (3-3-2023 om 19:34)
Heel goed, zonder telefoon in de hand komen de bestuurders wellicht minder snel tegen de vangrail of in een sloot terecht.
Wow (3-3-2023 om 18:55)
@PoltitieZeeland jullie zijn echt goed bezig complimenten hoor...Dienstbaar&Waakzaam!:)
Cookie-instellingen beheren