Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

7 Bekeuringen bij integrale controle transport bij Nieuwdorp

Toegevoegd: 03-03-2023, 17.17 uur
7 Bekeuringen bij integrale controle transport bij Nieuwdorp
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

NIEUWDORP – Bij een grootschalige controle in het havengebied Vlissingen-Oost bij Nieuwdorp zijn meerdere proces-verbalen uitgeschreven.


Bij de controle werd voornamelijk gelet op transportwetgeving en milieuzaken. Daarnaast controleerde de Koninklijke Marechaussee de echtheid van documenten. De politie werkte bij de controle samen met onder andere de Koninklijke Marechaussee, de RDW, de inspectie Leefomgeving en Transport en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Er werden door diverse overheidsinstanties bekeuringen uitgeschreven. Zo had één van de voertuigen zo een gladde band dat het canvas al zichtbaar was. Naast dat de bestuurder een bekeuring kreeg, moest hij ook direct zijn band verwisselen. Een andere bestuurder vervoerde een trailer die te zwaar was beladen en in een slechte toestand verkeerde. De trailer mocht niet meer verder rijden en moet herkeurd worden door de RDW. Andere bestuurders reden rond met uitstekende scherpe delen en vervoerden gevaarlijke stoffen op de verkeerde wijze. Daarnaast was een bestelauto overbeladen en reed een voertuig rond met onvoldoende gezekerde lading. Eén vrachtwagencombinatie was langer dan toegestaan. 

Daarnaast hebben de medewerkers van de overheidsinstanties waarschuwingen uitgedeeld voor onder andere een draaikransbout die los zat, het niet dragen van een autogordel en het hebben van een gladde band.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (4-3-2023 om 18:30)
Heel goed dat deze controles plaatsvinden. Ik heb ze ook zien staan met z’n allen op het terrein van Verbrugge. Ik had alleen wél verwacht dat er nog 100 bekeuringen uitgeschreven zouden zijn voor gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden. Ongeveer 100procent van de vrachtwagenchauffeurs die ik zie rijden in Vlissingen oost zit met een telefoon in z’n handen achter t stuur.
Loesje (4-3-2023 om 13:42)
Heel goed die controles er rijdt nog genoeg rond wat niet deugt. Uitstekende delen die jou als automobilist raken of losschietende onderdelen die rondvliegen en op je auto terecht komt of op de weg en je banden kapot rijdt. Daar heeft niemand zin in in die schades en ellende. Was de moeite waard die controles mogen vaker gebeuren.
Cookie-instellingen beheren