Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Wielrenners in botsing met auto bij Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 05-03-2023, 10.38 uur
De wielrenners botsten op de personenauto.
De wielrenners botsten op de personenauto.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

BURGH-HAAMSTEDE – Zondagmorgen zijn bij Burgh-Haamstede twee wielrenners in botsing gekomen met een personenauto. Niemand raakte gewond.


Het ongeval gebeurde omstreeks 09.45 uur op het fietspad langs de Kraaijensteinweg. Ter hoogte van de Zandweg botsten de twee wielrenners tegen een personenauto. De personenauto had voorrang. Door de klap kwamen de fietsers ten val.

De opgeroepen ambulancemedewerkers hebben de beide fietsers onderzocht. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft het incident vastgelegd. De auto raakte beschadigd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M. Looise (6-3-2023 om 10:09)
Een hele rare/gevaarlijke verkeerssituatie vooral ingegeven doordat elke kruising met het fietspad weer anders is. Ook de 'nieuwe' rotonde geeft fietspad trouwens geen voorrang. Daarnaast helpt de naastgelegen coniferen heg ook niet mee; je kunt vanaf het fietspad de (voorrangs-)weg totaal niet inzien. Echte een gevaarlijke situatie en echt niet alleen voor wielrenners (veel reactie op); electrische fietsen zitten in hetzelfde schuitje. Raar dat hier nog nooit acie op is ondenomen en hopelijke wordt hier binnenkort iets aan veranderd!
Henk (6-3-2023 om 09:28)
Het eerste weekend dat wielrenners uit hun winterslaap gekomen zijn (met een velomobiel fiets ik het hele jaar door) en dan gelijk al een ongeluk. Dat beloofd wat.. En ja, raar dat fietspad gebruikers daar geen voorrang hebben. Raar en daardoor grote kans op een ongeluk zoals deze.
kees (6-3-2023 om 07:47)
Wat vreemd dat op deze kruising de auto voorrang heeft, dat is nieuw voor me. Kan me voorstellen dat fietsers dat over het hoofd zien.
Jumbo (5-3-2023 om 21:45)
@energo Wat ik in mijn omgeving zie en uit ervaring onderweg ,hebben heel wat wielrenners wel wat narcistische trekken (op z’n minst). En ja , ik heb er voor geleerd
Piet (5-3-2023 om 21:21)
Wielrenners moeten verboden worden op de openbare weg!!!!!!! Hoop dat ze de schade uit eigen zak betalen !!
hans praet (5-3-2023 om 20:34)
Soms wordt uit veiligheid de voorrang juist omgedraaid, om de zwakkere weggebruiker juist te beschermen. In 99 van de 100 gevallen hebben ze vaak voorrang in zo’n situatie, maar soms is t misschien beter om het niet te doen. Misschien is hier de afweging, dat het meer gevaar oplevert voor stilstaande auto’s op de hoofdrijbaan, achteropkomende vrachtwagens ofzo?
Cookie-instellingen beheren