Weerbericht:
Overdag geleidelijk steeds meer zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Uitslaande woningbrand Duinweg Oostkapelle

Toegevoegd: 06-03-2023, 05.32 uur - Update: 06-03-2023, 10.11 uur
Door: Eugène Harthoorn

OOSTKAPELLE – In een woning aan Duinweg in Oostkapelle is maandagnacht brand uitgebroken. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Er werd opgeschaald naar een zogenoemde middelbrand.


De brand werd omstreeks 04.20 uur opgemerkt bij de woning. Direct werden de brandweerlieden van brandweerpost Oostkapelle met spoed ter plaatse gestuurd. Ter plekke bleek dat de brand in een sauna in een aanbouw was begonnen en was overgeslagen naar het woonhuis. Daarom werd door de brandweer opgeschaald naar een middelbrand. Hierdoor werden de brandweerlieden van Domburg en een ladderwagen van Middelburg ook ter plaatse gestuurd.

De brand had zich uitgebreid naar de woning. Dit resulteerde in een uitslaande brand in de nok. Omstreeks 05.00 uur was de brand in de woning en de aanbouw grotendeels geblust. Omdat er nog hitte zat in de nok van de woning, werd de ladderwagen van Middelburg ingezet om het dak langs de buitenzijde te openen en te controleren op eventuele brandhaarden. Hierbij werden enkele blusacties gedaan. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de binnenzijde van de woning.

De bewoners zijn door het opgeroepen ambulancepersoneel onderzocht. Er bleek niemand gewond te zijn geraakt. De bewoners zijn opgevangen bij buren. De hulp van stichting Salvage is ingeroepen om te helpen bij het afhandelen van de schade.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren