Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuiden en oosten meer bewolking en kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Aanrijding in file voor Westerscheldetunnel Borssele

Toegevoegd: 09-03-2023, 14.08 uur - Update: 17-03-2023, 18.12 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - In een file voor de westbuis van de Westerscheldetunnel heeft vanmiddag ter hoogte van Borssele een aanrijding plaatsgevonden. Vanwege het ongeluk is het tolplein van de tunnel tijdelijk afgesloten voor het verkeer.


De westbuis (richting Zeeuws-Vlaanderen) was op het moment van het ongeval tijdelijk afgesloten vanwege een vrachtwagen die met pech te kampen had gekregen. De verwachting was dat de tunnelbuis rond 14.00 uur weer opengesteld kon worden maar rond 13.40 uur ging het mis in de file op de Westerscheldetunnelweg (N62), zo meldt de Westerscheldetunnel.

Ter plekke kwamen drie voertuigen met elkaar in botsing. Na de melding van het ongeluk werden naast de politie ook twee ambulanceteams opgeroepen maar er zou niemand afgevoerd zijn naar het ziekenhuis. Wel werd één van de betrokkenen nagekeken door ambulancemedewerkers. Zeker één van de betrokken voertuigen moest getakeld worden.

​Het weggedeelte tussen het tolplein en de Westerscheldetunnel is tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Het verkeer dat zich al op dit weggedeelte bevond, wordt via de vluchtstrook langs de ongevalslocatie geleid. Nieuw verkeer wordt vooralsnog niet toegelaten en moet wachten bij het tolplein. Vanaf 14.30 uur passeert het verkeer weer over één rijstrook. Volgens de tunnelorganisatie moest rond 14.45 uur nog rekening worden gehouden met een extra reistijd van 40 minuten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Biggetje (10-3-2023 om 07:22)
Als ze nou toch weer eens willen controleren op snelheid dan is het de moeite om eens in de buurt en op het tunnelplein te controleren.. de worden daar snelheden die ver boven de 30 kilometer liggen. Net voor de tolpoort in de ankers om deze er niet uit te rijden
Karel (9-3-2023 om 21:42)
@chimera: je hebt je conclusies wel weer heel snel klaar. Rond die tijd regende het vrij hard. Door het opspattende water van de voorgangers heeft men dan best slecht zicht op die weg. Heel misschien was dat de oorzaak. Maar hè, ik weet het niet zeker. Ik was er ook niet bij. Jij wel?
Chimera (9-3-2023 om 18:17)
Lekker op je telefoon kijken als je in de file staat en aan het rijden bent.
bert kaiser (9-3-2023 om 16:33)
haast haast en nog eens haast , geduld is een schone zaak .
Cookie-instellingen beheren