Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 240 km

Wegpiraat moet verplicht op cursus en krijgt 3 boetes

Toegevoegd: 09-03-2023, 15.05 uur
Wegpiraat moet verplicht op cursus en krijgt 3 boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - Een automobilist heeft zich vanochtend op de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Hoek dusdanig misdragen dat hij naast drie bekeuringen ook een educatieve maatregel opgelegd heeft gekregen.


Een agent in een onopvallende politieauto zag de man rond 08.15 uur met hoge snelheid voorbij komen rijden. Vervolgens zag hij dat de bestuurder kort op zijn voorganger ging rijden en rechts inhaalde. Daarbij gebaarde de wegpiraat volgens de politie ook nog eens naar zijn voorganger. De man, een 42-jarige Vlissinger, seinde ook nog met zijn lichten naar andere weggebruikers en hield weinig afstand.

De agent zette de man aan de kant en gaf hem bekeuringen voor het rechts inhalen en het niet aangeven van richting. Na correctie kwam de door de man gereden snelheid uit op 147 kilometer per uur. Hier werd hij ook voor beboet. Daarnaastt krijgt hij een rijvaardigheidsonderzoek (educatieve maatregel) opgelegd dat hij op eigen kosten verplicht moet volgen. Voor het bumperkleven en het seinen met de verlichting bleef het bij een waarschuwing.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (9-3-2023 om 16:30)
kijk, daar wordt ik nou eens vrolijk van, ze vaker doen
Johan (9-3-2023 om 16:27)
Als er ruimte is om rechts in te halen, dan houdt de voorligger onvoldoende rechts. Onvoldoende rechtshouden is ook een verkeersovertreding. Ik ga er vanuit dat die automobilist ook een bekeuring heeft gekregen? Beide overtredingen zijn kennelijk even "erg" want op beiden staat een boete van € 250,- . In mijn beleving gaat de aandacht van de politie alleen uit naar bestuurders die rechts inhalen maar wie stug links blijft rijden gaat vrijuit. Nogmaals: de boetes voor beide overtredingen zijn even hoog.
harry (9-3-2023 om 15:33)
waarom geen bekeuring voor bumperkleven en het seinen dan? omdat hij al 3 andere bekeuringen te pakken had? dit is dan toch een uitnodiging om nog meer overtredingen te maken als je weet dat je er er misschien toch al een paar te pakken hebt. inhouden is dan niet meer nodig.
Petra (9-3-2023 om 15:11)
Hopelijk 1 vd gekken die gepakt is. Levensgevaarlijke zulke.
Cookie-instellingen beheren