Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Wegpiraat moet verplicht op cursus en krijgt 3 boetes

Toegevoegd: 09-03-2023, 15.05 uur
Wegpiraat moet verplicht op cursus en krijgt 3 boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - Een automobilist heeft zich vanochtend op de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Hoek dusdanig misdragen dat hij naast drie bekeuringen ook een educatieve maatregel opgelegd heeft gekregen.


Een agent in een onopvallende politieauto zag de man rond 08.15 uur met hoge snelheid voorbij komen rijden. Vervolgens zag hij dat de bestuurder kort op zijn voorganger ging rijden en rechts inhaalde. Daarbij gebaarde de wegpiraat volgens de politie ook nog eens naar zijn voorganger. De man, een 42-jarige Vlissinger, seinde ook nog met zijn lichten naar andere weggebruikers en hield weinig afstand.

De agent zette de man aan de kant en gaf hem bekeuringen voor het rechts inhalen en het niet aangeven van richting. Na correctie kwam de door de man gereden snelheid uit op 147 kilometer per uur. Hier werd hij ook voor beboet. Daarnaastt krijgt hij een rijvaardigheidsonderzoek (educatieve maatregel) opgelegd dat hij op eigen kosten verplicht moet volgen. Voor het bumperkleven en het seinen met de verlichting bleef het bij een waarschuwing.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (11-3-2023 om 19:24)
Komt er nog redelijk mee weg. Haalde mij in op hoge snelheid over doorgetrokken streep. Drukte voorligger over een aantal kilometers stevig op de bumper. Richtingaanwijzer is kennelijk defect of de bestuurder is bang dat het lampje stuk gaat bij gebruik. Bij het invoegen op de N62 dacht hij nog even een Seat voorbij te steken, dom geluk dat het hier niet mis ging omdat deze andere automobilist gelijktijdig een zelfde actie had om in te halen. Dergelijke bestuurders moet je het rijbewijs definitief afnemen. Op tijd het wekkertje en gewoon tijdig vertrekken van huis. Relaxed naar je bestemming. Beter voor iedereen en jezelf. Je dag verloopt een stuk rustiger.
Jtg (10-3-2023 om 22:05)
Ja gij ook @Kees vd Spek ga eens wat nuttigs doen fietsen ofzo lol.
Kees vd spek (10-3-2023 om 17:44)
Geweldig om te zien hoe weinig mensen te doen hebben tegenwoordig dus gaan ze de meest onbezonne dingen hier op het internet zetten ' ga een rondje fietsen of iets dergelijks doe je tenminste nog iets nuttigs de groete
Toon (10-3-2023 om 17:16)
Men mag maar 3 zogenaamde Mulder feiten opleggen. In dit geval had men best alle feiten kunnen beboeten, maar dan moet er wel een "echt" proces-verbaal worden opgemaakt. In o.a. dit geval houdt dat in om op "de typemachine" (PC) een compleet ouderwets verbaal typen met alle feiten compleet beschreven moeten worden, dus niet de simpele applicatie van mulder feiten. Ben je wel ff mee bezig. Daar heeft men dus duidelijk geen zin in gehad. Jammer!!! Bovendien is de kans dan erg groot dat je voor de rechter moet verschijnen met als gevolg dat de dader er minder goed van afkomt. Maar ja dan ben je weer afhankelijk van de (veelal coulante) rechters.
Willem (10-3-2023 om 13:05)
@Vlissinger Die heb je aan beide kanten! Er zijn ook genoeg egocentrische narcisten die vinden dat iedereen zich maar moet aanpassen aan hun als ze met 75 km/h op de linker rijstrook blijven plakken. Ook dat is hufter gedrag! Als iemand er rechts voorbij kan, dan rij je dus onnodig links. Zo simpel is het. Maar in plaats van even naar rechts te gaan is het 'ikke, ikke, ikke', want 800 meter verder rijd nog een vrachtwagen en anders 'kom ik er niet meer tussen' in de file die ze zelf hebben laten ontstaan met hun getreuzel. Maar mensen klagen altijd graag over de splinter in het oog van de ander ipv te kijken naar hun eigen gebrekkige verkeersinzicht. Wat betreft de snelheid? HALLO! Het is een vierbaans weg met ongelijkvloerse kruisingen!
Y (10-3-2023 om 12:55)
@Franky, die cursus is niet zo duur hoor: € 433,00 opleggingskosten € 852,00 uitvoeringskosten Dus valt goed te doen.
Cookie-instellingen beheren