Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote woningbrand Weteringstraat Vlissingen

Toegevoegd: 09-03-2023, 20.34 uur - Update: 10-03-2023, 09.15 uur
Door: Roland de Jong & Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - In een woning in het centrum van Vlissingen is donderdagavond een uitslaande brand uitgebroken. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grote brand. Er werd rekening mee gehouden dat er nog iemand in de woning aanwezig was maar dat bleek gelukkig niet het geval te zijn geweest.


De brand woedde op de eerste en tweede etage van een pand aan de Weteringstraat. Rond 20.20 uur kwam de eerste melding binnen bij de alarmcentrale. Hierop werden direct twee tankautospuiten en een hoogwerker met spoed ter plekke gestuurd. Later werden ook nog een waterwagen opgeroepen en een extra tankautospuit opgeroepen. De brandweer had ook het watertransportsysteem WTS-1000 ter plaatse laten komen. Dit werd opgesteld bij de Koopmanshaven aan de Zeilmarkt.

Omstreeks 20.30 uur werd opgeschaald naar grote brand. Er kwam toen al veel rook vrij. De brand was bovendien uitslaand. De Veiligheidsregio riep op om de hulpdiensten alle ruimte te geven om hun werk te doen. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Naast de brandweer zijn ook de ambulancedienst en een traumateam opgeroepen. Lange tijd was onduidelijk of er iemand binnen was toen de brand uitbrak maar inmiddels hebben de Walcherse jeugdagenten laten weten dat iedereen ongedeerd is.

De brandweer zette direct in op het voorkomen van overslag naar buurpanden. Omstreeks 23.10 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het nablussen nam daarna nog enige tijd in beslag. Stichting Salvage is ter plekke gekomen om te helpen bij de afhandeling van de schade. De recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Margaret (12-3-2023 om 22:06)
Dus er staan er 3 ingescheven Maar er wonen er veel meer ! En dat vind u niet vreemd ? Dit is prima uit te leggen aan de Gemeente en verzekering ???
Margaret (10-3-2023 om 20:50)
Er wonen maar 3 mensen.Twee huurders en de dochter van de eigenaar van het huis.
Emergo (10-3-2023 om 16:46)
@Loes Waarom zou jij daar benieuwd naar zijn ? Vooroordeel misschien ?
Loes (10-3-2023 om 15:11)
Een brand waar 12 arbeidimigranten wonen. Ben benieuwd wat de oorzaak was van zo een grote brand
R (10-3-2023 om 08:58)
Een brand van deze omvang in de binnenstad van Vlissingen doet mij denken aan de brand in de beursstraat.
Cookie-instellingen beheren