Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer rukt uit voor stormschades

Toegevoegd: 11-03-2023, 12.57 uur
Brandweer rukt uit voor stormschades
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Verschillende Zeeuwse brandweerploegen zijn vrijdagmiddag en -avond ingezet voor meldingen van stormschades. Het KNMI had voor gisterenmiddag code geel afgekondigd vanwege de voorspelde harde wind.‚Äč


De eerste melding waarbij de hulp van de brandweer werd gevraagd, kwam rond 14.45 uur binnen. Bij het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland aan de Laan van Sint Hilaire in Zierikzee was een stuk van de rand bij het dak losgeraakt. De brandweer zette een hoogwerker in om de situatie weer veilig te maken.

Bij het gebouw van Hospice Zeeuwsch Vlaanderen aan de Leeuwenlaan in Terneuzen raakten rond 15.30 uur enkele zonnepanelen los door de harde wind. De brandweer kwam bij deze melding ter plekke met zowel een tankautospuit als een hoogwerker. Ook hier bood de hoogwerker uitkomst om de situatie weer veilig te maken.

Een derde melding van stormschade kwam rond 15.35 uur binnen vanaf de Europastraat in Hansweert. De brandweer van Kruiningen werd opgeroepen om te helpen. Enkele minuten later werd de brandweerploeg van Tholen naar De Eendrachtweg (N286) bij Halsteren gestuurd. Hier bleek een boom omgewaaid te zijn.

In Vlissingen tot slot bleken rond 18.10 uur zonnepanelen losgeraakt te zijn bij een pand aan de Bellefleur. Met behulp van een ladderwagen heeft de brandweer de panelen weer vastgezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (12-3-2023 om 11:16)
Zag in Axel bij een woning die verbouwd werd een oranje dekzeil wapperen. Maar zonnepanelen dat is veel erger die kunnen flinke schade veroorzaken als ze echt gaan vliegen. Slecht bevestigd of op een hoek, waar veel last van de wind is. De brandweer heeft er weer een extra werkje bij dan.
klaar (11-3-2023 om 14:16)
Trots op de "vrijwillige "Brandweer
Kees (11-3-2023 om 13:31)
Dat is een vrees de zonnepanelen die massaal is geplaatst...los rukken. Ik geloof echt niet dat ze allemaal zo goed zijn bevestigd.
Cookie-instellingen beheren