Weerbericht:
Bewolkt en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 176 km

Basisschool dag dicht vanwege vernielingen

Toegevoegd: 12-03-2023, 16.49 uur - Update: 13-03-2023, 13.16 uur
Basisschool dag dicht vanwege vernielingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WISSENKERKE - Leerlingen van basisschool De Vliete in Wissenkerke op Noord-Beveland kunnen maandag niet naar school. Dat komt doordat in het schoolgebouw allerlei vernielingen zijn aangericht, zo meldt de gemeente Noord-Beveland.


Volgens de gemeente is de directie van de school vanochtend geïnformeerd over vernielingen in het gebouw aan de Julianastraat. “Het gaat om vernielingen van materiaal en het bekladden van vloeren en muren. De politie is ter plaatse geweest en doet verder onderzoek”, aldus de gemeente. Volgens de politie zijn onder meer computers en beeldschermen vernield.

De schade is volgens de gemeente dusdanig groot dat de leerlingen maandag geen gebruik kunnen maken van het gebouw. “De directie voelt zich genoodzaakt de kinderen daarom vrij te geven. De ouders/verzorgers zijn hierover reeds geïnformeerd. Naar verwachting zal de school na de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden dinsdag weer beschikbaar zijn. De leerkrachten zullen hier ook bij helpen”, zo laat de gemeente weten.

De directie van de school en de gemeente zijn geschrokken van het vandalisme. Burgemeester Meeuwisse: “Dit is een ernstige situatie en ik betreur dit enorm. Ik voel mee met de directie, de leerlingen en de ouders/verzorgers en ik hoop dat de kinderen zo snel mogelijk weer naar school kunnen gaan.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (13-3-2023 om 09:31)
wordt toch eens tijd dat de overheid zorgt voor alarm en camera's bij een school.
Cookie-instellingen beheren