Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 50 km

FIOD: ‘Fraudeur benadeelde staat voor 50.000 euro’

Toegevoegd: 14-03-2023, 17.43 uur
FIOD: ‘Fraudeur benadeelde staat voor 50.000 euro’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De FIOD heeft maandag een 47-jarige vrouw uit de gemeente Sluis aangehouden in een onderzoek naar belastingfraude. De verdachte zou de staat voor 50.000 euro hebben benadeeld, zo is vandaag bekendgemaakt.


De vrouw, die voor verhoor werd overbracht naar een politiebureau, wordt volgens de opsporingsdienst verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift. De opsporingsdienst van de Belastingdienst, de FIOD, statte een onderzoek naar de vrouw naar aanleiding van een controle door de collega’s van de Belastingdienst.

“De verdachte is enig aandeelhouder en bestuurder van een onderneming die zich bezighoudt met onder meer interieurprojecten en evenementen. Tijdens een controle van de Belastingdienst vielen de door de vrouw ingediende facturen op. Meerdere ondernemingen waarmee de vrouw zaken deed, leken de ingediende nota's niet te kennen. Ook klopten vermoedelijk de nummers en bedragen op de facturen niet en werden bedragen die op de nota's stonden niet overgemaakt naar de desbetreffende bedrijven maar naar de rekeningen van de verdachte of bekenden van haar” zo meldt een FIOD-woordvoerder.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de vrouw omzetbelasting terugvorderde waar ze volgens de belastingwetgeving geen recht op had. “Om de voorbelasting terug te vorderen had de verdachte vermoedelijk tientallen valse facturen opgemaakt en aangeleverd bij de Belastingdienst. Het totale nadeel voor de schatkist wordt geschat op meer dan 50.000 euro”,’ aldus de FIOD.

Het onderzoek wordt nog voortgezet en staat onder leiding van het Functioneel Parket.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (15-3-2023 om 12:44)
@Chan: Ik denk dat het je zou verbazen hoeveel mensen vinden dat Nederland/Europa een "moderne" versie van een dictatuur is. @Iedereen: Mocht de overheid je niet bevallen, wel gaan stemmen dan, het zal waarschijnlijk niet veel uitmaken, maar het geeft je in ieder geval het recht om weer een paar jaar te mogen klagen :-) Los daarvan, wat de persoon in dit artikel heeft gedaan is keiharde fraude. En nog op een behoorlijke naïeve manier ook. Op deze manier kom je er in onze digitale wereld niet meer mee weg, moet je toch wat beters verdienen.
@Chan (15-3-2023 om 11:29)
Jouw reactie slaat ook kant noch wal...om over jouw aannames en schrijffouten maar te zwijgen. Mensen hebben nou eenmaal een mening die wellicht niet helemaal in jouw straatje past of waar je de context niet helemaal van snapt. Just deal with it! Fraude zoals in het artikel omschreven staat is uiteraard niet goed te keuren, maar neemt niet weg dat de genoemde zaken die @Ga fietsen en @Henky omschrijven, nog kwalijker zijn. Dat mag gezegd worden, of niet? Dus waarom zou iemand die een dergelijke mening is toegedaan op een watchlist van het AIVD moeten, zoals je stelt. We leven toch niet in een dictatuur of wel soms?
Ik (15-3-2023 om 11:02)
De burger betaald zo en zo al 13.000 belasting per jaar, en dan moet je ook nog belasting aangifte doen terwijl ze alles al van je weten. Deze mevrouw heeft het verkeerd aangepakt,komen ze er nu niet achter dan het volgende jaar wel.
chan (15-3-2023 om 09:04)
Wat een reacties weer; hebben veel met het artikel te maken.... NOT, dit zijn gewoon persoonlijke frustraties die hier ge-uit worden omtrand de regering. Tijd om eens wat mensen op een watchlist van de AIVD te zetten want dit slaat echt helemaal nergens meer op, gaan jullie straks, netzoals in de US, het binnenhof bestormen ofzo?
Piet (15-3-2023 om 08:01)
Pas in 2030 betalen !!!
Ga fietsen! (14-3-2023 om 22:20)
Helemaal mee eens @Henky! De poppenkast die zich dé regering noemt mag zichzelf ook achter de oren krabben. Om maar eens wat te noemen: de toeslagenaffaire, mondkapjesdeal met Sywert van Lienden in de hoofdrol, de verdwenen miljarden van Hugo de Jong etc. En wb. de FIOD, google maar eens op Jonathan van der L van CGN, tevens oud-medewerker van de FIOD.
Cookie-instellingen beheren