Weerbericht:
Enkele buien, soms met onweer. Zondag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

FIOD: ‘Fraudeur benadeelde staat voor 50.000 euro’

Toegevoegd: 14-03-2023, 17.43 uur
FIOD: ‘Fraudeur benadeelde staat voor 50.000 euro’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De FIOD heeft maandag een 47-jarige vrouw uit de gemeente Sluis aangehouden in een onderzoek naar belastingfraude. De verdachte zou de staat voor 50.000 euro hebben benadeeld, zo is vandaag bekendgemaakt.


De vrouw, die voor verhoor werd overbracht naar een politiebureau, wordt volgens de opsporingsdienst verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift. De opsporingsdienst van de Belastingdienst, de FIOD, statte een onderzoek naar de vrouw naar aanleiding van een controle door de collega’s van de Belastingdienst.

“De verdachte is enig aandeelhouder en bestuurder van een onderneming die zich bezighoudt met onder meer interieurprojecten en evenementen. Tijdens een controle van de Belastingdienst vielen de door de vrouw ingediende facturen op. Meerdere ondernemingen waarmee de vrouw zaken deed, leken de ingediende nota's niet te kennen. Ook klopten vermoedelijk de nummers en bedragen op de facturen niet en werden bedragen die op de nota's stonden niet overgemaakt naar de desbetreffende bedrijven maar naar de rekeningen van de verdachte of bekenden van haar” zo meldt een FIOD-woordvoerder.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de vrouw omzetbelasting terugvorderde waar ze volgens de belastingwetgeving geen recht op had. “Om de voorbelasting terug te vorderen had de verdachte vermoedelijk tientallen valse facturen opgemaakt en aangeleverd bij de Belastingdienst. Het totale nadeel voor de schatkist wordt geschat op meer dan 50.000 euro”,’ aldus de FIOD.

Het onderzoek wordt nog voortgezet en staat onder leiding van het Functioneel Parket.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ga fietsen! (16-3-2023 om 16:25)
Nou @Jac, ik ben erg benieuwd hoe ik je standaard smiley moet interpreteren. Leg gerust uit. Ik bedoel, het is er niet eens een met een knipoog ;-)
Jac (16-3-2023 om 13:17)
@Ga Fietsen: begrijpend lezen zeg je...... ? :-) die ik er bij had getypt begrijp jij dan zeker niet.
Ga fietsen! (16-3-2023 om 10:18)
@ chan, ik wil jou het volgende vragen: Uit welke reacties maak je op dat deze nog net niet oproepen tot een staatsgreep? En waar maak jij in hemelsnaam uit op dat "mensen die Nederland op een dictatuur vinden lijken" ook vinden dat je €50.000 kan "jatten"? Buitenom dat generaliseer je door te zeggen "Er staat nergens in de wet dat je eerst moet stemmen voordat je mag klagen, dat kunnen jullie allemaal wel mooi vinden, maar dat betekent niet dat het ook zo is.." Er is welgeteld1 iemand die dit zegt, nl @Jac. Nu zal ik even een aanname doen: ik krijg de indruk dat je moeite hebt met begrijpend lezen en dat je daarom in het wilde weg reageert. Dus voordat je andere mensen de les gaat lezen, mag je zelf eens goed in de spiegel kijken.
chan (16-3-2023 om 00:38)
Jahoor, iemand tilt de belastingdienst voor 50.000 euro en er wordt hier in de reacties nog net niet opgeroepen tot een coup 'd etat en als ik daar wat van zeg begint men over "HoEvEeL MeNsEn EuRoPa En NeDeRlAnD oP eEn DiCtAtUuR ViNdEn LiJkEn"..... Nou leuk voor die mensen, betekend nog niet dat het een feit is en dat je zomaar even 50.000 euro kan jatten; meeste stemmen gelden is iets wat men deed op de kleuterschool. En sinds wanneer verwerf jejezelf het recht om te klagen als je bent wezen stemmen? Er staat nergens in de wet dat je eerst moet stemmen voordat je mag klagen, dat kunnen jullie allemaal wel mooi vinden, maar dat betekend alweer niet dat het ook zo is.. Dat moet men hier echt eens gaan leren te begrijpen...
Jtg (15-3-2023 om 16:16)
Ja @Chan laat ze op die watchlist van de AIVD zetten en dan niks... hetzelfde als binnenhof bestormen lekker belangrijk motto get a life ..
Emergo (15-3-2023 om 15:13)
@Jac Mensen die die Nederland/Europa een moderne versie van een dictatuur vinden moeten maar eens op reis naar N.Korea, Rusland en zijn vroegere vazallen.
Cookie-instellingen beheren