Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overtredingen bij controle bedrijven Yerseke

Toegevoegd: 17-03-2023, 11.16 uur
Aan de controle namen onder meer de politie en de douane deel.
Aan de controle namen onder meer de politie en de douane deel.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Tijdens een integrale controle op bedrijventerrein Olzendepolder in Yerseke zijn donderdag verschillende overtredingen geconstateerd. Ook wordt nader onderzoek gedaan door de Arbeidsinspectie.


Met als doel ondermijnende en illegale activiteiten tegen te gaan, controleerden onder meer de politie, de douane en de Belastingdienst in totaal ruim 20 bedrijven. Samen met medewerkers van onder meer de gemeente en de Veiligheidsregio Zeeland werd gecontroleerd of de bedrijven voldeden aan de regels ten aanzien van het bestemmingsplan, de brandveiligheid, milieuwetgeving, vergunningen, arbeidsomstandigheden en het naleven van de belastingregels.

Tijdens de controle trof de douane bij een onderneming verboden rode diesel aan. Hiervoor wordt een boete opgelegd. De gemeente en de brandweer constateerden een aantal overtredingen wat betreft brandveiligheid. Door de Arbeidsinspectie werden enkele zaken geconstateerd die aanleiding geven tot vervolgonderzoek, zo meldt de gemeente Reimerswaal in een persbericht.

Burgemeester José van Egmond laat weten terug te kijken op een geslaagde controle: “Reimerswaal staat voor een gezond en veilig ondernemersklimaat. Ondermijnende activiteiten tasten de leefbaarheid en veiligheid aan en zorgen voor overlast. Met dit soort controles zoals in Yerseke krijgen we hier samen met overheidspartners grip op en kan ondermijning doeltreffend worden aangepakt.  Door actief te controleren en misstanden consequent aan te pakken, dragen we bij aan een veilig bedrijventerrein waar het goed ondernemen is.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren