Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 75 km

Jongen (16) opgepakt na mishandelen man (62)

Toegevoegd: 17-03-2023, 12.07 uur - Update: 17-03-2023, 12.36 uur
Jongen (16) opgepakt na mishandelen man (62)
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een man uit Middelburg is maandagmiddag in Vlissingen door twee jongens mishandeld. Inmiddels is één verdachte aangehouden, naar de tweede wordt nog gezocht.


De mishandeling vond maandag rond 13.30 uur plaats bij de kruising van het Baskensburgplein en de Adriaen van Ostadelaan. Volgens het slachtoffer reed hij op zijn scooter over het fietspad toen twee jongens wilden oversteken. Het slachtoffer remde af om een aanrijding te voorkomen maar vervolgens werd de man van zijn scooter getrokken, geschopt en geslagen.

Na de mishandeling gingen de twee ervandoor. Het slachtoffer belde zelf de politie. Een getuige ondersteunde de 62-jarige man tot de politie en ambulance ter plekke waren. De man werd ter plekke nagekeken door de ambulancedienst maar hoefde niet per ambulance naar het ziekenhuis. Volgens de politie liep de man wel veel pijn op als gevolg van de mishandeling en raakte hij mogelijk zelfs even buiten bewustzijn.

Eén van de verdachten kon maandag al worden aangehouden. Kennelijk was één van de belagers, een 16-jarige jongen uit Vlissingen, zijn telefoon verloren tijdens de mishandeling. Die kwam hij weer ophalen. Op dat moment waren er net agenten ter plaatse, dus zij konden de jongen meteen aanhouden. Hij is overgebracht naar een politiecel en heeft daar een verklaring afgelegd”, zo meldt de politie.

De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg een dagvaarding mee. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden. Naar de tweede verdachte is de politie nog op zoek. “Het zou het beste zijn als hij zichzelf zou komen melden op het politiebureau. Maar in de tussentijd zijn rechercheurs natuurlijk bezig om achter zijn gegevens te komen. Daarom zoeken we getuigen. Hebt u iets gezien van de mishandeling, of hebt u meer informatie die ons kan helpen om achter de identiteit van de tweede verdachte te komen? Dan wordt u verzocht zich te melden bij de politie”, aldus een woordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (17-3-2023 om 20:51)
moet je niet vragen wat voor opvoeding die heeft gehad
Wim Scherpenisse (17-3-2023 om 19:19)
Dat is nu de fout hier in dit Criminele land. Ze laten ze weer vrij in afwachting van hun straf. En dan krijgen ze een werkstrafje , drama deze straffen. Iemand die een mes bij zich heeft moet je 3 jaar vast zetten bij een tweede keer 6 jaar vast . En vast betekend geen telefoon, tv , spelcomputer enz. Daarna moet je ens kijken. DIT LAND IS VEEL TE SLAP.
vanpuffelen (17-3-2023 om 16:56)
Wat een slappe hap , eerst naam van andere verdachte noemen , en minstens een weekje in de cel om even over de mishandeling na te denken.
a. ongenae (17-3-2023 om 16:41)
Dit is Nederland!!! In vrijheid gesteld! Ze zijn helemaal gek geworden hier.
bram goeree (17-3-2023 om 16:09)
dat de ''rechtspraak'' tegenwoordig een lachertje is bewijst dit weer maar .ze worden steeds jonger omdat ze dan bijna zeker is dat ze een idioot lage straf krijgen .dus er gaat totaal geen afschrikkende werking uit van deze flut strafjes .en net als Jacob hier zegt ook de ouders straffen .dat leert ze misschien om hum kinderen eens een goede opvoeding te geven .dit gaat zo van kwaad naar erger
Jacob (17-3-2023 om 14:45)
Tijd dat zulke crimineeltjes eens heel zwaar worden aangepakt evenals hun ouders/begeleiders. Tucht scholen mogen wat mij betreft terug komen. Laat ze iedereen dag maar zwaar werken een jaar lang en geen weekeind verlof.
Cookie-instellingen beheren