Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Tiener opgepakt voor rijden op gestolen scooter

Toegevoegd: 18-03-2023, 09.50 uur - Update: 18-03-2023, 10.08 uur
Tiener opgepakt voor rijden op gestolen scooter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De politie heeft vrijdagavond in Arnemuiden een tiener aangehouden die rond bleek te rijden op een gestolen scooter. De jongen bleek ook drugs bij zich te hebben.


De verdachte werd rond 22.00 uur gecontroleerd door agenten van het basisteam Walcheren. Ze reden over de Westwal en zagen daar een groepje jongeren staan met scooters. Eén van de scooters had geen kentekenplaat. Reden voor de agenten om een controle te gaan doen.

De jongen die op de scooter had gereden, een 14-jarige Middelburger, verklaarde dat hij het ding ergens in de bosjes had gevonden. De agenten controleerden het chassisnummer van de scooter en kwamen tot de ontdekking dat deze als gestolen was opgegeven in november 2022. Zowel de scooter als de jongen die erop naar Arnemuiden was gereden zijn overgebracht naar het politiebureau.

De politie laat weten dat de tiener is aangehouden als verdachte van heling. Hij wordt, vanwege zijn leeftijd, op een later moment uitgenodigd voor verhoor door de politie. De agenten namen contact op met zijn vader die hem op het bureau heeft opgehaald. De 14-jarige had overigens ook een blokje hasj in zijn bezit. Voor dit feit wordt hij doorgestuurd naar HALT.

De eigenaar van de scooter is inmiddels geïnformeerd over het terugvinden van het voertuig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Michel (18-3-2023 om 19:48)
En wat vindt ú dan de manier van straffen? In de gevangenis leren ze alleen maar meer truckjes en zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.
Michel (18-3-2023 om 18:30)
Weer zo´n HALT-product. wordt tijd dat deze instantie opgedoekt wordt. Er is maar een manier, flink straffen die handel
vanpuffelen (18-3-2023 om 11:23)
Lekker ventje , komt vast goed met hem. En nog werk aan de winkel voor zijn vader.
Cookie-instellingen beheren