Weerbericht:
Bewolkt en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 171 km

Politiehond grijpt vermoedelijke inbreker in Kapelle

Toegevoegd: 19-03-2023, 09.32 uur
Politiehond grijpt vermoedelijke inbreker in Kapelle
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE - Aan de Postweg in Kapelle hielden agenten in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aan. De man werd gegrepen door een politiehond.


Rond 02.40 uur meldde de bewoner van een pand aan de Postweg dat hij zojuist gewekt was door zijn alarm en dat hij een man zag lopen op zijn erf. Agenten kwamen ter plaatse, samen met een hondengeleider en haar diensthond. Die laatste vond de verdachte, een 24-jarige inwoner van Yerseke, achter een loods en beet hem in zijn arm.

De man werd aangehouden en naar een cel gebracht. Een GGD-arts onderzocht zijn verwondingen, maar hij bleek slechts licht letsel te hebben en had verder geen medische behandeling meer nodig. Zondag mag de verdachte een verklaring afleggen. Hij had inbrekerswerktuigen bij zich en verschillende identiteitsbewijzen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Dat wordt nog onderzocht door de politie.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (20-3-2023 om 11:22)
@Erik Een kleine vergissing. Niet de eerste zin maar de 2e zin is onzin.
Erik (20-3-2023 om 07:23)
"Een GGD-arts onderzocht zijn verwondingen, maar hij bleek slechts licht letsel te hebben...?" Wat een onzin, gaan nou medelijden hebben met zo'n zielige vertoning die spullen steelt van mensen die hard gewerkt hebben voor hun spulletjes. Ik vind het veel belangrijker dat de hond niks opgelopen heeft van of door die loser...
Tommy Klundert (19-3-2023 om 20:37)
Super goed gewerkt weer politie en diensthond!
optimist (19-3-2023 om 20:37)
Goed gedaan van hondje Pukkie, die verdient een extra frikandel!!
een inwoner (19-3-2023 om 14:40)
Chapeau Hond Goed werk gedaan .Pak inbrekers maar zoo goed vast dat ze het wel laten .
Michel (19-3-2023 om 13:34)
hopend dat hij de rest van het jaar zijn arm nog zal voelen als aandenken,
Cookie-instellingen beheren