Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 211 km

Slachtoffer dodelijk ongeval Grijpskerke is 39-jarige man

Toegevoegd: 20-03-2023, 21.42 uur
Door: Eugène Harthoorn

GRIJPSKERKE - De persoon die maandag aan het einde van de middag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Grijpskerke, is een 39-jarige man uit gemeente Veere. Dat heeft de politie zojuist gemeld.


Het slachtoffer kwam rond 16.10 uur met een personenauto frontaal in botsing met een vrachtwagen. Dat gebeurde bij de kruising van de Hondegemsweg en de Zandvoortseweg. Door de klap belandden zowel de personenauto als de vrachtwagen, welke geladen was met zand, in een sloot. De bestuurder van de personenauto overleed ter plekke.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 37-jarige man uit Roosendaal is aangehouden voor nader onderzoek, zo heeft de politie bekendgemaakt. De man testte positief op een speekseltest. Een GGD-arts heeft een bloedtest afgenomen bij de verdachte. Volgens de politie stond er ter hoogte van de Zandvoortseweg een vrachtwagen stil om af te slaan. De vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte was te laat om te remmen en week uit voor dit voertuig. Hierbij was een frontale botsing met de auto van het slachtoffer niet te voorkomen. 

Vanwege het ongeluk is de weg ter plekke momenteel nog altijd afgezet. Medewerkers van de afdeling verkeer van de Forensische Opsporing zijn ter plaatse om nader onderzoek te doen naar de toedracht van het noodlottige ongeval. De berging van de voertuigen duurde enkele uren en werd geleid door medewerkers van Kuzee.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (21-3-2023 om 07:54)
Verschrikkelijk als het gegaan dat de chauffeur de stilstaande vrachtauto te laat zag en uitweek. De auto mobilist geen kans had. De chauffeur uit Roosendaal is niet vakbekwaam.
Sara (21-3-2023 om 07:50)
@Vlissinger, sorry maar ik vind jouw reactie ver overtrokken. Er is nog helemaal niets bewezen van onder invloed zijn....
Goesenaar (21-3-2023 om 04:53)
Heel veel sterkte nabestaanden. P.s Vlissingen staat nergens op dat hij ondere invloed was . U kunt mening zeggen . Maar voor nabestaanden en vrachtwagen chauffeur komt die bericht heel hard aan . Houdt respect
Vlissinger (20-3-2023 om 23:12)
Heel veel sterkte toegewenst voor de nabestaanden. Zo jong nog en dan uit het leven worden gerukt door een vrachtwagenchauffeur onder invloed. Die is chauffeur af mag ik hopen.
Sara (20-3-2023 om 22:12)
Vooralsnog lijkt het mij een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden. Door de uitwijkmanoevre frontaal op de personenauto.... Veel, heel veel sterkte voor alle betrokkenen
Cookie-instellingen beheren