Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt jachtgeweer in na afschieten van zwanen Sluis

Toegevoegd: 24-03-2023, 10.55 uur
Politie neemt jachtgeweer in na afschieten van zwanen Sluis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SLUIS – De wijkagenten van Sluis hebben donderdagavond een jachtgeweer in beslag genomen van een jager die twee zwanen afgeschoten had.


De politie kreeg de melding van twee bezoekers van de stad Sluis dat zij gezien hadden dat een man twee zwanen had afgeschoten. Agenten spoorden de eigenaar van het stuk land op. Na wat aandringen door de agenten, bekende de man dat hij twee zwanen had geschoten.

De politie heeft het jachtgeweer in beslag genomen en een proces-verbaal opgesteld. Door deze actie dreigt meneer zijn jachtakte ook kwijt te raken. De politie heeft de zwanen meegenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lootje (24-3-2023 om 16:50)
@ Kreltje:'misschien had die man in zijn ogen wel een goede reden'????? Dat betekend niet dat je 1 of meerdere dieren (in dit geval zwanen) DOOD MOET SCHIETEN!!!!! En dat er vegetatie op het stuk land staat, zou heel goed kunnen, MAAR DAN NOG SCHIET JE GEEN ZWANEN DOOD!! Je kan op allerlei manieren dieren oftewel zwanen in dit geval verjagen van je stuk land, maar waarom gelijk doodschieten? En wat betreft de schone was -> dan hang je dat maar lekker binnen.. Ik heb ook wel eens een stukje vogelpoep op mijn was die buiten hangt, moet ik dan gelijk alle vogels afschieten? Wasje opnieuw draaien en vogels lekker in de natuur hun gang laten gaan...De natuur is immers van hun!! @Bram -> helemaal mee eens dat mensen beesten zijn ja!!
Ouwedeuren (24-3-2023 om 16:19)
Ben niet uit principe tegen de de jacht…. Maar dit gaat alle grenzen te buiten. Wapen verbeurdverklaren, jacht akte levenslang innemen en maximaal beboeten.
Kreltje (24-3-2023 om 14:06)
Een beetje genuanceerder reageren mag wel. Misschien had die man in zijn ogen wel een goede reden. Ik weet niet hoe schadelijk zwanen kunnen zijn voor bijvoorbeeld de vegetatie die op dat stuk land stond. Of misschien hadden ze wel net z'n schone was ondergescheten....
willem (24-3-2023 om 13:22)
walgelijk gedrocht. zwanen zijn zo mooi. die idioot mag van mij de zwaarst mogelijke straf en de hoogste boete krijgen. met naam--toenaam en foto op het net zetten. jachtacte sowieso innemen en never nooit teruggeven.
Lootje (24-3-2023 om 13:06)
Hier wordt ik nou woest van! Wie denkt hij nu dat hij is??? Je schiet toch geen dieren af?! Arme zwanen, zulke mooie en lieve dieren, ik kots op die vent, serieus. Mag hopen voor je dat ik je nooit tegenkom!! En mag ook hopen dat er nergens jonge zwanen zijn, want die zijn nu waarschijnlijk hun ouders kwijt :( en overleven het niet.... Naast dat het geweer is afgepakt, mag ik hopen dat hij zwaar gestraft wordt, maar dat zal wel niet...Ik weet wel een goeie straf hoor... MOORDENAAR !!!
Pim (24-3-2023 om 12:32)
Gefrustreerd mannetje! Leventje zo klote? Dan schiet je maar een weerloos dier dood.
Cookie-instellingen beheren