Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

Politie: Dode Koewacht komt uit Oostende, 1 arrestatie

Toegevoegd: 25-03-2023, 19.40 uur - Update: 25-03-2023, 20.26 uur
Politiemedewerkers dinsdag aan het werk in Koewacht.
Politiemedewerkers dinsdag aan het werk in Koewacht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - De dode vrouw die woensdag werd gevonden in Koewacht, is een 64-jarige vrouw uit Oostende. Inmiddels is er een arrestatie is verricht. De Nederlandse politie heeft dat zojuist bevestigd nadat de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) dit eerder wereldkundig had gemaakt.


Het lichaam van de vrouw werd dinsdagochtend bij toeval ontdekt toen iemand een sanitaire stop wilde maken langs de kant van de weg. De politie startte na de vondst een onderzoek en schaalde dit steeds verder op toen bleek dat er wel eens sprake zou kunnen zijn van een misdrijf.

Vrijdag werd duidelijk dat de politie een vermoeden had van de identiteit van het slachtoffer, maar dat deze nog niet bevestigd kon worden. Vanavond meldde de Belgische krant HLN dat de identiteit nu wel was vastgesteld en dat er ook een arrestatie zou zijn verricht. Die informatie is inmiddels ook door de Nederlandse politie bevestigd.

Het slachtoffer is inmiddels geïdentificeerd als een 64-jarige vrouw uit Oostende (B). "Dankzij een goede internationale samenwerking in dit onderzoek is zaterdag een man uit 1990 in het buitenland gearresteerd. Het Nederlandse rechercheteam zet het onderzoek samen met de Belgische politie verder voort", aldus de Nederlandse politie.

Ondanks dat er een aanhouding is gedaan, spreekt de politie nog altijd niet van een misdrijf. Wel zegt de politie ook vanavond dat hier wel "sterk rekening" mee wordt gehouden. "Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Richard (28-3-2023 om 09:55)
Buiten de bebouwde kom is “wildplassen” niet strafbaar. Lijkt me in deze ook niet relevant, al erg genoeg dat iemand het leven heeft gelaten. Mijn medeleven aan de nabestaanden.
Binnenstad (27-3-2023 om 23:07)
Vraag mijn af of die persoon is bekeurd voor wildplassen...denk het niet...
Emergo (27-3-2023 om 15:36)
Niet overdrijven Drica, het is niet zo dat er dagelijks, wekelijks of jaarlijks lijken in ZVl worden gedumpt.
Drica (27-3-2023 om 11:48)
Volgens berichten in de Belgische media, werd haar id bekend adhv vingerafdrukken die in een database voorkwamen. Het kan dus om de GBA gaan ssinds wij bij het aanvragen van een nieuw pp of id bewijs ook vingerafdrukken moeten afgeven(ik weet niet of dat ook in België verplicht is) of het gaat om de database van justitie of die van de IND (alle asielzoekers die een asielaanvraag doen moeten ook vingerafdrukken afstaan). Ik vind het een enge gedachte dat men Zeeuws Vlaanderen heeft uitgekozen om lijken te dumpen uit het buitenland. Sterkte aan de ontdekker van dit geval en de politie die hierbij betrokken was maar ook aan de omgeving.
Moeder (26-3-2023 om 09:49)
Hopelijk is er snel duidelijkheid, ook voor de nabestaanden. Veel sterkte voor hen gewenst.
Wow (25-3-2023 om 23:42)
Heftig verhaal, welgoed dat de politie al 1verdachte opgepakt heeft!
Cookie-instellingen beheren