Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wijkagenten Reimerswaal delen bekeuringen uit

Toegevoegd: 27-03-2023, 16.07 uur
Wijkagenten Reimerswaal delen bekeuringen uit
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KRUININGEN – De wijkagenten van gemeente Reimerswaal hebben afgelopen weekend een surveillance gedaan met een onopvallend dienstvoertuig. Ze hielden onder andere twee personen staande die in het bezit waren van inbrekersgereedschap.


De agenten hielden de personen staande op een station. Eén van deze personen had inbrekersgereedschap bij zich. De persoon is door de agenten bekeurd en zijn gereedschap is in beslag genomen.

Verder hebben de dienders meerdere bekeuringen uitgeschreven. Zo werd er tweemaal een bekeuring uitgeschreven voor wildplassen, één keer voor inhalen over een verdrijvingsvlak, twee keer voor openbare dronkenschap. Bij een controle wilde iemand geen identiteitsbewijs tonen. Deze persoon is door de wijkagenten bekeurd. Een fietser werd betrapt op het niet voeren van werkende fietsverlichting. De bestuurder is beboet. Daarnaast bleek een automobilist zijn aanhangwagen niet op de juiste wijze aangekoppeld te hebben. Ook hier is een proces-verbaal voor opgesteld. Een andere bestuurder negeerde het eenrichtingsverkeer. Ook deze heeft een bekeuring gekregen. Ook is er iemand bekeurd voor het opentrappen van stationsdeurtjes.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henky (28-3-2023 om 06:42)
Goed gedaan politie moeten ze vaker doen ,ze denken hier in Zeeland dat ze met alles weg kunnen komen.
Arie (27-3-2023 om 19:29)
@ Ja Geertje dit kunnen agenten je verplichten! En zeker als ze strafwettelijk onderzoek doen. Hoeveel zijn er niet die een valse naam opgeven. Ook mag jij om een identiteitsbewijs van hun vragen.
Ed (27-3-2023 om 19:19)
@Geertje: 1) Als er een strafbaar feit is begaan: Ja 2) Alleen agenten in burger dienen zich ongevraagd te legitimeren, in uniform alleen op verzoek Anders gewoon betalen en je straf accepteren als een volwassen kerel/vrouw of wat voor (non)gender iemand zichzelf tegenwoordig ziet.
Geertje (27-3-2023 om 16:14)
Hebben de agenten een reden om iemand om zijn identificatie te vragen? Identificeren de agenten zichzelf ook met het dienstnummer etc? zoniet, proces verbaal in beroep gaan.
Cookie-instellingen beheren