Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
77 files van totaal 265 km

Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld

Toegevoegd: 29-03-2023, 12.35 uur
Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een controle in het kader van de actie 'Ogen op de weg' heeft de politie dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur in totaal 86 personen beboet voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden in een auto. Ook andere feiten werden beboet. In totaal werden 112 bekeuringen uitgedeeld.


Bij de actie, die werd gehouden in Zeeland en in het politiedistrict De Markiezaten (rond Bergen op Zoom), werd gecontroleerd vanuit een touringcar. Rond de touringcar reden tien onopvallende politiewagens. Zij zetten de overtreders aan de kant als een overtreding werd vastgesteld. In veel gevallen ging het dus om het vasthouden van een mobiele telefoon maar ook andere overtredingen werden tijdens de controle beboet. Zo werden in totaal 12 hardrijders op de bon geslingerd en zagen agenten drie personen onnodig over de vluchtstrook rijden.

Verder werd twee keer over een verdrijvingsvlak gereden en werd een keer rechts ingehaald. Andere boetes waren voor losliggende lading, bumperkleven, een verlopen APK, het niet op eerste vordering tonen van een rijbewijs, het niet dragen van een helm en het niet stoppen voor rood licht. In twee gevallen werd een zogeheten educatieve maatregel gedrag opgelegd.

Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats. "Daarnaast wordt veelvuldig met de MONO-cams op de autosnelwegen en provinciale wegen gecontroleerd", zo waarschuwt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vrouw (30-3-2023 om 08:59)
gisteren a 58 een vracht wagen slingeren vreselijk met moeite er voorbij gegaan 2 tellen letter politie bus soort arrestanten bus reed er gewoon voorbij dacht hallo jullie zien dit toch ook en een telefoon in zijn hand maar meneer reed gewoon verder werd niet aan de kant gezet hoor. Levens gevaarlijk die soort figuren vrachtwagens voor je neus in halen ook en zo vaak zie je dat ze met mobiel bezig zijn gewone auto's ook hoor fijn dat er meer op gelet word zal veel vaker boetes uit moeten delen en telefoon inleveren zal ook helpen
Peter (30-3-2023 om 00:05)
@Niet ethisch verantwoord: wat een touringcar nou precies is? Dat is een naar mijn mening het perfecte middel om te gebruiken als onopvallende mobiele observatieruimte voor medewerkers die verkeershufters observeren en overtredingen en strafbare feiten melden bij opvallende politie-eenheden op de openbare weg. Deze acties mogen, wat mij betreft, nog veel vaker mogen plaatsvinden. Niet alleen met touringcars hoor! Ook met andere voertuigen. Als hulpverlener kom ik regelmatig bij ongevallen om (dodelijke) slachtoffers uit auto's te bevrijden waarbij alcohol en smartphones in het spel waren. Dit soort acties draagt bij aan het voorkomen van verkeersslachtoffers.
Benny van Goethem (29-3-2023 om 19:41)
Prima actie van de politie! Er zou nog veel meer gecontroleerd moeten worden op mobiele telefoons in het verkeer. Het wordt steeds erger. Ook de boetes mogen een stuk hoger voor dit vergrijp.
Jacob (29-3-2023 om 18:59)
Mooi zo weer een stelletje aso's gepakt portemonnee iets lichter geweldig. Ze kunnen niet zwaar genoeg worden gestraft
Arthur (29-3-2023 om 18:38)
@Sara, als je invoegt op de snelweg moet je voorrang verlenen aan de mensen die al op de snelweg rijden, dus niemand hoeft voor jou opzij als je met 85kmpu vanaf 's Heerenhoek de A58 op komt. Geef eens een keer gas, stel je niet zo aan en lees je theorie boekje nog eens door.
Sara (29-3-2023 om 18:22)
@etisch niet verantwoord: Wat is dit nou voor flauwekulopmerking? @Wallie 100000% met je eens, de mobiele telefoon is inderdaad op vele fronten de pest van de huidige generatie!
Cookie-instellingen beheren