Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld

Toegevoegd: 29-03-2023, 12.35 uur
Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een controle in het kader van de actie 'Ogen op de weg' heeft de politie dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur in totaal 86 personen beboet voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden in een auto. Ook andere feiten werden beboet. In totaal werden 112 bekeuringen uitgedeeld.


Bij de actie, die werd gehouden in Zeeland en in het politiedistrict De Markiezaten (rond Bergen op Zoom), werd gecontroleerd vanuit een touringcar. Rond de touringcar reden tien onopvallende politiewagens. Zij zetten de overtreders aan de kant als een overtreding werd vastgesteld. In veel gevallen ging het dus om het vasthouden van een mobiele telefoon maar ook andere overtredingen werden tijdens de controle beboet. Zo werden in totaal 12 hardrijders op de bon geslingerd en zagen agenten drie personen onnodig over de vluchtstrook rijden.

Verder werd twee keer over een verdrijvingsvlak gereden en werd een keer rechts ingehaald. Andere boetes waren voor losliggende lading, bumperkleven, een verlopen APK, het niet op eerste vordering tonen van een rijbewijs, het niet dragen van een helm en het niet stoppen voor rood licht. In twee gevallen werd een zogeheten educatieve maatregel gedrag opgelegd.

Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats. "Daarnaast wordt veelvuldig met de MONO-cams op de autosnelwegen en provinciale wegen gecontroleerd", zo waarschuwt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frits (29-3-2023 om 17:02)
Prima actie! Vooral zo door gaan en de boetes verdubbelen. Ik kom ze ook iedere dag tegen in een dikke leasbak. Blijkbaar nog geen paar tientjes over voor een carkit of een paar oortjes.
camiel (29-3-2023 om 15:23)
Prachtig werk. Potentiele ongevals slachtoffers. Hopelijk hebben ze er wat van geleerd. Vooral de controle op telefoon gebruik zou nog meer kunnen naar mijn mening. Gisteren ook weer zo'n slingerende idioot voor me. Dan nog een zwarte Audi die probeerde me in te halen over die 50 cm asfalt op de linkerrijbaan. Ben maar wat opzij geschoven ( ik was ook aan het inhalen). Maar ja, zo'n wegpiraat wens je eigenlijk dat hij over 1 km in de kreukels zit.
een Moeder (29-3-2023 om 14:51)
Chaupeau agenten . Ga zoo verder .
Sara (29-3-2023 om 14:27)
Echt helemaal top! Vooral die onopvallende politiewagens! Nu nog graag 's morgens tijdens de spits controleren. O.a. bij de afslag naar 's Heerenhoek vanaf de A 58 vanuit Goes gezien. Dat is elke ochtend weer mazzel dat je daar zonder kleerscheuren (of erger) voorbij komt. Wat een verkeershufters rijden er dan zeg! -geen gelegenheid geven om in te voegen. -veel te hard rijden -afsnijden
Joris (29-3-2023 om 14:20)
In 6 uurtjes tijd 86 telefoon vasthouders betrapt. Alleen op het stukje weg waar de touringcar passagiers zicht op hadden. Zolang je de touringcar niet inhaalt of er al ver voor bent kan je gewoon je telefoon vasthouden. Het is gewoon dweilen met de kraan open en de controle is meer gericht op het genereren van inkomsten dan verkeersveiligheid. Anders zou het niet simpel met een financiële transactie afgedaan kunnen worden. Onderzoek wees al uit dat menselijk gedrag niet te sturen is met financiële prikkels.
GoverntheMente (29-3-2023 om 14:14)
2 gevallen met een EMG, ben ik gelijk benieuwd wat daar de aanleiding voor was.
Cookie-instellingen beheren