Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld

Toegevoegd: 29-03-2023, 12.35 uur
Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een controle in het kader van de actie 'Ogen op de weg' heeft de politie dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur in totaal 86 personen beboet voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden in een auto. Ook andere feiten werden beboet. In totaal werden 112 bekeuringen uitgedeeld.


Bij de actie, die werd gehouden in Zeeland en in het politiedistrict De Markiezaten (rond Bergen op Zoom), werd gecontroleerd vanuit een touringcar. Rond de touringcar reden tien onopvallende politiewagens. Zij zetten de overtreders aan de kant als een overtreding werd vastgesteld. In veel gevallen ging het dus om het vasthouden van een mobiele telefoon maar ook andere overtredingen werden tijdens de controle beboet. Zo werden in totaal 12 hardrijders op de bon geslingerd en zagen agenten drie personen onnodig over de vluchtstrook rijden.

Verder werd twee keer over een verdrijvingsvlak gereden en werd een keer rechts ingehaald. Andere boetes waren voor losliggende lading, bumperkleven, een verlopen APK, het niet op eerste vordering tonen van een rijbewijs, het niet dragen van een helm en het niet stoppen voor rood licht. In twee gevallen werd een zogeheten educatieve maatregel gedrag opgelegd.

Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats. "Daarnaast wordt veelvuldig met de MONO-cams op de autosnelwegen en provinciale wegen gecontroleerd", zo waarschuwt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niet ethisch verantwoord (29-3-2023 om 13:54)
Wat is een touringcar precies? Als het gewoon een gemarkeerde politieauto is dan is dat prima, maar het is oneerlijk om met een auto "in burger" te rijden. Mensen rijden namelijk altijd anders als ze denken privé, zonder politie in de buurt te rijden.
Wallie (29-3-2023 om 13:20)
Goede actie! Niet normaal hoeveel er met de telefoon in de hand auto gereden wordt. En dan maar zeggen dat er veel ongelukken gebeuren omdat de wegen onveilig zijn. haha. Mensen moeten beter opletten als ze autorijden. Die telefoon is de pest van de huidige generatie, op vele fronten.
Cookie-instellingen beheren