Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld

Toegevoegd: 29-03-2023, 12.35 uur
Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een controle in het kader van de actie 'Ogen op de weg' heeft de politie dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur in totaal 86 personen beboet voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden in een auto. Ook andere feiten werden beboet. In totaal werden 112 bekeuringen uitgedeeld.


Bij de actie, die werd gehouden in Zeeland en in het politiedistrict De Markiezaten (rond Bergen op Zoom), werd gecontroleerd vanuit een touringcar. Rond de touringcar reden tien onopvallende politiewagens. Zij zetten de overtreders aan de kant als een overtreding werd vastgesteld. In veel gevallen ging het dus om het vasthouden van een mobiele telefoon maar ook andere overtredingen werden tijdens de controle beboet. Zo werden in totaal 12 hardrijders op de bon geslingerd en zagen agenten drie personen onnodig over de vluchtstrook rijden.

Verder werd twee keer over een verdrijvingsvlak gereden en werd een keer rechts ingehaald. Andere boetes waren voor losliggende lading, bumperkleven, een verlopen APK, het niet op eerste vordering tonen van een rijbewijs, het niet dragen van een helm en het niet stoppen voor rood licht. In twee gevallen werd een zogeheten educatieve maatregel gedrag opgelegd.

Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats. "Daarnaast wordt veelvuldig met de MONO-cams op de autosnelwegen en provinciale wegen gecontroleerd", zo waarschuwt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jacqueline harms (2-4-2023 om 10:55)
Die dingen zijn een plaag voor alles, contactgestoord overal in restaurant waar je ook komt, achter de kinderwagen, nog verbaasd dat ze nog heelhuids thuis komen, zonder op een lantaarnpaal te knotsen, van mij mag die straling overal verdwijnen, zal nog wel eens boven water komen, wat je ervan kan krijgen, en in die auto,s gaat gewoon door, hoe hoog de boete ook wordt, dus inderdaad , afpakken gelijk, boete flink omhoog, het zal je maar gebeuren, als je hoort hoe je kind dood gereden wordt door zo,n aso, die het belangrijk vind dat zijn buurvrouw de melk heeft laten overkoken, om maar iets niet te missen want ze staan 24 uur aan die lui,
Goed bezig (31-3-2023 om 19:18)
Mimimaal 1 per provincie, laat die lekker 24/7 rondrijden en boetes met een mooie foto lekker thuis bezorgen. Ook top voor de staatskas!
Man (30-3-2023 om 15:28)
@vrouw niet elke politiebus heeft de prioriteit om verkeersovertredingen te handhaven.
Emergo (30-3-2023 om 14:56)
@Vrouw Als er een arrestant inzit zukllen ze zeker niet stoppen om een bekeuring uit te delen vooropgesteld dat ze die bevoegdheid hebben,
AntiGSM (30-3-2023 om 10:43)
Waarom hier geen rijbewijzen voor invorderen en of cursussen? Waarom worden deze junks altijd beschermd met hun levensgevaarlijke gedrag?? Hele goed actie, zouden ze alleen dagelijks moeten doen en ook in de bebouwde kom. Het is en blijft een plaag, dweieln met de kraan open.
Bastiaan (30-3-2023 om 10:18)
Prima actie, zeker voor het vasthouden van de gsm, voor een paar tientjes heb je een handsfree set. En voor de prijs van de boete heb je er ongeveer 10. Goed bezig met vasthouden mensen, goed voor de staatskas. Maar niet goed voor de veiligheid op de weg, en de medeweggebruikers. Boete verhogen tot 500 euro,.......en gsm in beslag nemen,...en vernietigen,......misschien dringt het dan een keer door.
Cookie-instellingen beheren