Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Vier arrestaties, 35 inbraken en diefstallen opgelost

Toegevoegd: 29-03-2023, 16.48 uur
Vier arrestaties, 35 inbraken en diefstallen opgelost
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Met de aanhouding van vier mannen denkt de politie in totaal 26 woninginbraken en negen autodiefstallen in Zuid-Nederland te hebben opgelost. Het onderzoek nam maanden in beslag.


Het onderzoek startte in 2022 toen bij de politie informatie binnenkwam over woninginbraken die gepleegd werden. Het duurde vervolgens nog een half jaar voordat de politie daadwerkelijk over kon gaan tot arrestaties. “Er werden namen genoemd van mogelijk betrokkenen. De politie kan op zo’n moment niet zomaar bij die betrokkenen naar binnen stappen en ze aanhouden. Eerst moet onderzocht worden of de informatie klopt”, zo legt de politie uit.

Volgens de politie konden de verdachten worden opgepakt nadat zij waren overgegaan op het stelen van auto’s. “Met name Toyota’s van het type RAV4 waren bij de groep in trek. Na een poging een Toyota weg te nemen, werden op 9 maart in Ulvenhout en Breda drie verdachten aangehouden: een 32-jarige man uit Goes, een man van 30 uit Bergen op Zoom en een 18-jarige Roosendaler”, zo meldt de politie.

Op 12 maart kon ook een 25-jarige man uit Bergen op Zoom worden aangehouden. De huizen van de verdachten zijn doorzocht en hierbij werden verschillende zaken in beslag genomen. “Deze kunnen als bewijs dienen tegen de vier. Bij de in beslag genomen spullen zaten ook goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren”, aldus de politie. Alle in beslag genomen goederen worden nog onderzocht door de recherche.

Volgens de politie vonden de woninginbraken en autodiefstallen in Zeeland plaats in Goes, Kruiningen, Middelburg, Tholen en Yerseke. De andere zaken speelden zich met name af in West-Brabant. Verder wordt de groep nog gelinkt aan zaken in Oss, Nijmegen en Weert.

Alle gedupeerden zijn inmiddels van de arrestaties op de hoogte gesteld. De recherche gaat verder met het strafrechtelijk onderzoek. Na de afronding van het onderzoek gaat het dossier naar het Openbaar Ministerie en zullen de verdachten zich moeten verantwoorden in de rechtbank.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (30-3-2023 om 10:34)
DNA-, vingerafdrukkenbank en gezichtsherkenning iedereen heeft een pasfoto. Niks privacy, als men inbreekt of steelt of een moord pleegt is er ook geen privacy meer. Zo zullen er nog meer misdaden opgelost worden en heeft de politie en justitie niet zolang werk om de daders in de cel te krijgen en dan ook nog eens de straffen aanpassen.
Wow (29-3-2023 om 20:19)
Super dit goedwerk vd politie!!! Laat ze maar eens lekker zittuuu top
JFK (29-3-2023 om 18:19)
GEWELDIG! opsluiten een jaar voor iedere inbraak. Hebben geen idee wat het psychisch met de slachtoffers doet.
Cookie-instellingen beheren