Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Voertuigen in beslag genomen bij verkeerscontroles

Toegevoegd: 31-03-2023, 08.37 uur
Er werd gecontroleerd bij Kapelle en in Rilland.
Er werd gecontroleerd bij Kapelle en in Rilland.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij verkeerscontroles in Kapelle en Rilland zijn donderdag meerdere voertuigen in beslag genomen. Ook werd een rijbewijs ingenomen en kregen diverse overtreders een bekeuring.


Niet alleen personenauto’s en busjes werden naar de controleplaatsen geleid, ook onder meer landbouwvoertuigen en vrachtwagens werden nader geïnspecteerd. Verschillende keren waren er technische gebreken. Ook bleek niet iedereen handsfree te bellen en droeg niet iedereen de autogordel.

Bij de controles werden ook bestuurders betrapt die reden onder invloed van alcohol en/of drugs. Eén persoon weigerde medewerking aan het afnemen van een speekseltest om te controleren op het rijden onder invloed van verdovende middelen. Deze persoon moest zijn rijbewijs inleveren. Een ander bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs eerder al was ingenomen.

Er werd ook twee gevallen proces verbaal opgemaakt voor het misbruiken van een handelaarskenteken en een buitenlands kenteken. De politie en de Belastingdienst namen ook meerdere voertuigen in beslag. Door de Belastingdienst werd in totaal voor bijna 20.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
niets te klagen (31-3-2023 om 08:54)
Fijn om te lezen dat deze controles ook worden gehouden
John (31-3-2023 om 08:52)
goed bezig
Cookie-instellingen beheren