Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Honderden euro's boete na negeren stopteken

Toegevoegd: 03-04-2023, 23.54 uur
Honderden euro's boete na negeren stopteken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft maandagavond bij Hoek een bestuurder staande gehouden die eerder een stopteken had genegeerd. De automobilist heeft een bekeuring gekregen.


Volgens de politie reed de bestuurder van het busje na het negeren van het stopteken de grens over bij Sas van Gent . "Na enig speurwerk hebben we de bestuurder kunnen achterhalen en nabij Hoek kunnen onderscheppen. Daar hebben we deze alsnog staande gehouden en hem geverbaliseerd voor het negeren van het stopteken", zo meldt de politie.

Het negeren van een stopteken levert volgens de boetebase van het Openbaar Ministerie (OM) een bekeuring op van 420 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (24-9-2023 om 08:54)
Er staat nergens in de wet dat je geen stopteken.van.politie mag negeren. Immers op het moment dat je.stopteken.krijgt ben je verdachte .dus je mag een stip teken negeren zelfs als.jw.overval hebt gepleegt en tracht te ontsnappen. Stopteken. Moet je aleen. Aan.voldoen. indien je.deze.krikgt bij controle. Dus als.je bijvoorbeeld weg rijd bij een.alcohol contrk
Johan (4-4-2023 om 10:08)
Een boete van € 420,- voor het negeren van een stopteken? Dat valt reuze mee! Het is maar 4 tientjes duurder dan de boete voor het vasthouden van je telefoon. (Het negeren van een stopteken - vluchten voor de politie - lijkt me trouwens vele malen ernstiger maar de wetgever denkt daar dus anders over.......)
Tja (4-4-2023 om 09:28)
Heb die bestuurder van het busje tog iets te verbergen gehad ofnie?
Michelle (4-4-2023 om 09:23)
Goed bezig politie. Pak ze maar aan!
Ik (4-4-2023 om 08:35)
Jullie hadden beter alles van die persoon afgenomen.
Cookie-instellingen beheren