Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 36 km

Controle Oostburg: Meer dan 40km per uur te hard

Toegevoegd: 04-04-2023, 10.44 uur
Controle Oostburg: Meer dan 40km per uur te hard
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Bij een snelheidscontrole in Oostburg heeft de politie verschillende overtreders betrapt. Eén persoon reed zelfs meer dan 40 kilometer per uur te hard.


Op de parallelweg van de Nieuwstraat (N253) wordt regelmatig te hard gereden, zo hebben omwonenden aangekaart bij de politie. Reden voor agenten om eens gericht te controleren op de betreffende locatie. Direct naast de parallelweg ligt immers een fietspad waar ook veel scholieren passeren die van en naar school gaan.

De toegestane snelheid op de parallelweg is 60 kilometer per uur. In totaal acht personen bleken zich niet aan deze limiet te houden. De door de politie gemeten snelheden varrieerden van 88 tot 101 kilometer per uur: 28 tot 41 kilometer per uur te hard dus. De politie heeft de overtreders een proces-verbaal gegeven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (8-4-2023 om 00:21)
@Philippine: groot gelijk! Je bent echt een van de weinige die het ook doorheeft. Velen roepen hier moord en brand als iemand een paar kilometer te hard rijdt maar iemand met drugs, alcohol en telefoon blijven meestal gespaard! Ook iemand in de bebouwde kom die 10 km harder rijdt is veel gevaarlijker dan iemand die 30 km sneller rijdt op een 100 of 130 weg. Heeft alles met tijdstip en omstandigheden te maken.
Philippine (5-4-2023 om 10:24)
Snelheidsmetingen zeggen niets over gevaar of veiligheid. Hangt compleet af van de situatie. Een scherpe 100 rijder die voor zijn plezier met een sportauto bij mooi weer op een lege weg lekker met autorijden bezig is, of een onoplettende half slapende 60 rijder bij slecht zicht en gladheid, die een motorrijder passeert zonder in de berm te willen, en al verder dromend richting huis gaat. Of de gefrustreerde moeder die het zo druk heeft en met een slecht onderhoude rammelbak op 4 verschillende banden even de bocht pakt omdat ze haast heeft.... Maar toch blijven we die lasergun pakken en denken daar iets mee te bereiken. Niets helaas... gevaarlijk gedrag zie ik dagelijks,. politie zie ik nergens behalve in de bosjes.
fietser (5-4-2023 om 09:53)
Dat gebeurd op alle parallelwegen. Ze gaan daar rijden, omdat ze op de hoofdweg niet mogen/kunnen inhalen. Dan krijg je dit fenomeen en dan wil men op veel hoofdwegen de snelheid terugbrengen naar 60km/u. Tussen Axel en Hulst al jaren dat men soms de dubbele snelheid rijdt. Als je 80-100 km/u op de hoofdrijbaan rijdt dan halen ze je op de parallelweg in. Dus ruim 100km/u en als je dat dan ook een lesauto ziet doen, vraag ik me af, wat bezield zo iemand. Deze weg mag terug naar 80km/u en fietsers weer oversteken aan de Verkortingen. Wij moeten steeds omfietsen of over parallelwegen waar dan zo hard gereden wordt
optimist (4-4-2023 om 16:14)
Heel goed dat er regeltjes zijn gemaakt, bij wijze van uitzondering is hier een keer gecontroleerd, maar dat wordt veel te weinig gedaan. Typisch voor Nederlandse wetten, bergen met regeltjes en zelden of nooit handhaven.
Jacob (4-4-2023 om 12:53)
Op vele parralelwegen wordt veel te hard gereden. Ook in de bebouwde kom zoals de Hoofdplaats deeg in Biervliet
Cookie-instellingen beheren