Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweervrouw redt kauw uit boom Oud-Vossemeer

Toegevoegd: 05-04-2023, 21.47 uur
De brandweervrouw hield de kauw uit zijn benarde situatie.
De brandweervrouw hield de kauw uit zijn benarde situatie.
© Foto: 112markiezaten.nl
Door: Eugène Harthoorn

OUD-VOSSEMEER - De brandweer heeft woensdagavond een gewonde kauw uit een boom gehaald aan de Burgemeester Versluijsstraat. Het dier kon niet op eigen krachten uit de boom komen.


Buurtbewoners belde de brandweer omstreeks 18:15 uur naar de alarmcentrale. Direct werd er een hoogwerker van de brandweer ter plaatse gestuurd.. Vanuit de hoogwerker heeft een brandweervrouw de kauw losgemaakt zodat deze uit de boom kon komen. De vogel vloog vervolgens in de lage onderbeplanting waar een brandweerman hem kon pakken.

Het dier heeft lichte verwondingen opgelopen. Hoelang de vogel al in de boom zat is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (6-4-2023 om 21:20)
Zie het als een leuke oefening voor brandweer...... en ze hebben gelijk ook een vogeltje geholpen. Hier in de buurt zo ongeveer alleen nog zeer extreem veel kauwtjes (en grauwe ganzen) niet echt meer een natuurlijke balans. Maar misschien is dat toevallig alleen hier in de buurt zo.....
bram goeree (6-4-2023 om 14:31)
mooi dat de brandweer dit gedaan heeft .het enige wat wel mag gebeuren vind ik is dat ''beschermde '' vogels waaronder kraaien en eksters vallen die de nesten van zangvogels plunderen kort gehouden moeten worden .m.a.w. die ''beschermde vogelwet '' klopt totaal niet maar nogmaals gewonde dieren laat je niet aan hun lot over
Box3 (6-4-2023 om 11:50)
Wet aanpassen,ons belastinggeld niet aan deze flauwekul besteden!
M. Mulder (6-4-2023 om 11:08)
Kauwen zijn ook dieren, heb het idee dat er onder de reageerders ook mensen zijn die roofvogels rotbeesten vinden,, die worden helaas ook nog vergiftigd of afgeschoten. Bedankt brandweer!
john (6-4-2023 om 10:28)
Hertjes worden afgeschoten ,en voor een kauw laten ze de brandweer komen ,in wat voor land wonen we toch
mar (6-4-2023 om 10:20)
Bij de buren pakte de hond er een en ging er lekker mee spelen, ze stonden erbij en keken ernaar!!! Zie ook liever kleine vogeltjes, maar mensen strooien gif voor slakken en spuiten voor de buxusmot, ipv de aangedane struiken te ruimen en dan zie je straks heel veel vogels niet meer in je omgeving. De kauw woont in de schoorstenen, zodat er brand kan ontstaan.
Cookie-instellingen beheren