Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Onderzoek schietpartij Vlissingen nog in volle gang

Toegevoegd: 11-04-2023, 13.48 uur
De politie verzamelt sporen na de schietpartij.
De politie verzamelt sporen na de schietpartij.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het onderzoek naar de schietpartij dit Paasweekeinde in Vlissingen, is nog in volle gang. De aangehouden verdachte zit nog vast, zo meldt de politie vandaag.


Zondag klonken volgens omwonenden rond 18.00 uur meerdere schoten in de omgeving van de Vincent van Goghlaan. De opgeroepen politie trof geen gewonden aan maar wel werden sporen gevonden die erop wezen dat er daadwerkelijk was geschoten. Diverse mensen vertelden agenten en rechercheurs over wat zij hadden gezien. "Zij verklaarden allemaal heel erg geschrokken te zij", aldus de politie.

Even verderop, in de Hercules Segherslaan in Vlissingen, werd een personenauto aangetroffen die mogelijk bij de schietpartij betrokken was. Deze auto werd in beslag genomen voor (sporen)onderzoek. Een 33-jarige vrouw werd aangehouden omdat zij betrokken zou zijn bij het schietincident. De vrouw werd aangehouden op verdenking van poging doodslag. De Vlissingse is in verzekering gesteld en zit nog vast.

Het politie-onderzoek is volgens een woordvoerder nog steeds in volle gang. Om het onderzoek verder te helpen, wordt nu een beroep gedaan op getuigen die zich nog niet hebben gemeld. "Het gaat om mensen die iets hebben gezien dat verband zou kunnen houden met dit incident. Bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen in de buurt van de Bloemenlaan, de President Rooseveltlaan, de Vincent van Goghlaan of de Hercules Segherslaan", aldus de politie.

De politie benadrukt dat tips niet alleen welkom zijn via het algemene nummer 0900-8844. Ook kan worden gemeld via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) en ook is informatie welkom via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Dit "gezien de aard, de omstandigheden en de omgeving waarin het misdrijf is gepleegd", zo meldt de politie.

Een gesprek met een rechercheur van TCI is volgens de politie volledig anoniem. Mensen die met het TCI in contact willen komen, moeten wel 0900-8844 bellen maar kunnen dan direct vragen naar het Team Criminele Inlichtingen. "De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt vervolgens enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder", zo licht de politie toe.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren