Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Grote controles: Meer dan 100 keer iets mis

Toegevoegd: 12-04-2023, 13.34 uur
De controlelocatie bij het Stadhuisplein in Vlissingen.
De controlelocatie bij het Stadhuisplein in Vlissingen.
© Foto: HVZeeland.nl (ingezonden)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de grote verkeerscontrole dinsdagavond in Vlissingen en bij een controle eerder op de dag langs de N57 bij Vrouwenpolder zijn in totaal ruim 100 voertuigen aan de kant gezet waarbij iets justitieel, strafrechtelijk en/of fiscaal niet in orde was. Dat meldt de gemeente Middelburg namens de betrokken organisaties.


De controle bij de N57 vond tussen 14.00 en 17.30 uur plaats. In Vlissingen werd gecontroleerd tussen 18.30 en 22.00 uur. Op verschillende locaties op Walcheren werden voertuigen gescand met ANPR-camera’s (Automatic NumberPlate Recognition). Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie en de Koninklijke Marechaussee de voertuigen naar de controleplaatsen alwaar een uitgebreide controle plaatsvond.

De Belastingdienst inde ter plekke een bedrag van bijna 23.700 euro. Er werd beslag gelegd op 10 voertuigen. Vier hiervan werden weggesleept. De andere eigenaren moeten hun belastingschuld binnen vier weken betalen. Doen ze dit niet, dan worden hun voertuigen alsnog in beslag genomen en verkocht. In totaal vijf voertuigeigenaren kregen een naheffing van 1.500 euro voor het oneigenlijk gebruik van een buitenlands kenteken.

Twee bestuurders kregen elk een naheffing van 850 euro vanwege het oneigenlijk gebruik van een handelaarskenteken. Daarnaast is er een naheffing van 590 euro opgelegd voor het vervoeren van personen in een laadruimte van een bestelbus. Ook krijgen twee eigenaren van een pick-up truck met een dubbele cabine een naheffing omdat deze niet aan de fiscale eisen voor een bedrijfsvoertuig voldeed. Tot slot doet de Belastingdienst bij vijf ondernemingen nader onderzoek, onder meer naar het mogelijk niet opnemen van personeel in de loonadministratie.

Door de politie werden 48 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet tonen van een rijbewijs, kentekenbewijs of identiteitsbewijs, het rijden zonder gordel, het rijden met verlopen APK, het rijden zonder helm, het vervoeren van personen in een laadruimte en bellen tijdens het rijden. Tevens zijn twee zogenaamde spookvoertuigen (voertuigen die niet geregistreerd staan op naam van een persoon of een bedrijf) in beslag genomen.

Daarnaast zijn twee personen betrapt op het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en reden twee bestuurders zonder rijbewijs. Drie bestuurders testten bij een speekseltest positief op drugsgebruik. Zij kregen een rijverbod. De politie nam bij de controle ook THC houdend snoep en een geringe hoeveelheid hennep in beslag. Eén persoon bleek nog een gevangenisstraf van 185 dagen open te hebben staan. Deze persoon werd daarom aangehouden om vervolgens te worden ingesloten.

Tot slot kreeg een scooter een zogeheten WOK-melding. Dit houdt in dat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en herkeurd moet worden. Er mag in de periode tot herkeuring niet worden gereden met dit voertuig. De deurwaarders van de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland inden voor bijna 1.600 euro aan openstaande gemeentelijke heffingen. De medewerkers van de sociale recherche van Orionis Walcheren gaan naar aanleiding van de controle bij 10 personen nader onderzoek doen naar de rechtmatigheid van de uitkering.

Tot slot leverde de controle volgens een woordvoerder informatie op die door de deelnemende partijen kan worden gebruikt in lopende en eventuele nieuwe onderzoeken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henky (13-4-2023 om 12:43)
Wel heren van de politie je ziet het de mensen zijn het eens met deze controles ,dus doorgaan dat is wat de burger wil en zo ruim je veel uitschot van de weg . Nogmaals dank aan de politie van vele burgers
Thijs (13-4-2023 om 11:39)
@Peter Al die punten die je noemt, die wel 'mogen', zijn punten waarvoor de politie geen boetes schrijven kan, maar onder de streep geld gaat kosten. Daarom heeft misdaadbestrijding ook zo'n ongekende lage prioriteit. Omdat het niets oplevert, maar geld kost. Probeer maar eens aangifte te doen als slachtoffer van een misdrijf! Kan je een paar dagen later eens een keertje langskomen en hoor je er vervolgens nooit meer wat van.
Henk (13-4-2023 om 11:32)
Sluit ik me bij aan. Ongekend en daarmee triest resultaat. Met name auto's kunnen veel letsel aan anderen veroorzaken. Laat dan minimaal alles op orde zijn voordat er gereden wordt.
Emergo (13-4-2023 om 11:25)
@Peter Conclusie: je oordeelt dus wel over het nut van deze actie. De essentie echter; niet of of maar en en
Emergo (13-4-2023 om 10:57)
@D Wanneer mensen hun rekeningen niet betalen dan moet het maar op deze manier, uitstekende aktie dus.
Peter (13-4-2023 om 10:45)
Even de verschillen. Ik oordeel dus niet over wel of geen nut van deze actie. Je mag dus geen kapot knipperlicht hebben. (Logisch) maar je mag dus wel drugs dealen. Je mag ook geen foutje maken met je handelaarskenteken maar je mag wel iemand oplichten of bedriegen. Je mag wel iemand bestelen, van kant maken en andere criminele activiteiten ontplooien. Maar als er iets mis is het je grijs kenteken heb je een groter probleem. Deze actie levert meer op dan dan ze andere dingen aanpakken. Geld en aanpak van de benoemde zaken in dit artikel prevaleert boven misdaad aanpak van ernstige criminele activiteiten.
Cookie-instellingen beheren