Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Gevangenisstraf voor ontuchtige rijinstructeur

Toegevoegd: 13-04-2023, 14.08 uur
Gevangenisstraf voor ontuchtige rijinstructeur
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de inmiddels ex-rijinstructeur D. B. uit Middelburg een gevangenisstraf van acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd. Ook moet hij zijn slachtoffer een schadevergoeding betalen.


De rechtbank achtte bewezen dat B., die in de periode december 2020 tot en met midden april 2021 een leerlinge rijlessen gaf zich diverse keren aan haar had vergrepen. Hij reed met haar naar stille plekken in de omgeving van Arnemuiden, Veere en Middelburg en daar moest de toen 17-jarige vrouw zijn seksuele handelingen ondergaan en moest zij ook bij hem ontuchtige handelingen verrichten. Overigens was de 17-jarige niet de enige die zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag moest ondergaan, alleen hadden die geen aangifte gedaan. De rechtbank noemde het ronduit schokkend dat B., die al eens een intensieve therapie heeft ondergaan en ondanks dat hij dus een gewaarschuwd man was, misbruik heeft gemaakt van de kwetsbare  positie van zijn leerlinge. Een kans op herhaling wordt reëel geschat.

B. heeft te horen gekregen dat hij acht maanden cel zal krijgen, waarvan de helft voorwaardelijk is. Ook komt B. (32) onder toezicht van de reclassering te staan en moet hij zijn slachtoffer in totaal 6311,38 euro betalen. Tegen B. was achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Shoek (13-4-2023 om 23:07)
Tsja. in Nederland kan blijkbaar alles. ‘Die al eens intensieve therapie heeft ondergaan’, waar is dan de VOG verplichting en screening van zulk soort medewerkers met dit soort banen?! #verbaasd
Henk (13-4-2023 om 22:47)
@Maikel Deze rijinstructeur was werkzaam onder veel meer jongere meiden dan alleen reformatorisch. De rijschool uit Goes waar hij werkzaam was heeft wel een groot deelnemersveld uit deze hoek, maar ik denk dat deze jongeman (is eigenlijk deze titel niet waardig) overal zijn handen niet thuis zou houden. Het is een ziekelijk ingenomen man met een dito brain. Jammer dat dit niet eerder ter sprake is gekomen afgelopen dienstjaren.....want klachten zijn er zeker geweest, maar ik denk dat er veel "doofpottactiek" is toegepast, door zijn familie, zijn werkgever (de rijschool) en zijn zogenaamde vrienden. Er was al bij velen bekend wat deze man anderen voor leed en pijn heeft aangedaan. Deze hebben levenslang en hij maar een paar maanden.
Mijn mening (13-4-2023 om 16:37)
En zijn VOG aanpassen zodat hij nooit meer les mag geven, viespeuk.
Maikel (13-4-2023 om 14:56)
Deze rij instructeur is jarenlang actief geweest onder reformatorische jeugd. Deze groep doet over het algemeen niet zo makkelijk aangifte. Wel doen! Help je ook anderen mee en hij hoort straf te krijgen. Wat een onverantwoordelijk idioot gedrag en wat is er veel schade aangericht!
Cookie-instellingen beheren